Semimaratonul Craiovei- un eveniment de alergare cu strângere de fonduri pentru proiecte din comunitate- “sănătatea”, prioritatea multor participanți!

0
1771

Autor: Cristina Cârstea

Astăzi se desfășoară cea de-a doua ediție a „Semimaratonului Craiovei”, un eveniment de alergare cu strângere de fonduri pentru proiecte din comunitate.

Proiectul este organizat de către echipa ARTI (Asociația Română a Tinerilor cu inițiativă) și are ca scop să aducă împreună oameni din toată țara care să alerge pentru schimbările pozitive în care cred.

Anul acesta s-au înscris la semimaraton peste 1.200 de participanți de toate vârstele, fiecare dintre aceștia susținând una dintre cele cauzele înscrise.

„În total sunt 14 cauze înscrise și peste 1.200 de participanți. Am avut înscriși de la bebeluși până la vârstnici. Avem cauze susținute chiar și de persoane în scaun cu rotile. Am fost foarte încântată să văd că fiecare a depus efort și a transformat acest eveniment într-unul frumos. Este a doua ediție și sperăm ca de la an la an să-l organizăm din ce în ce mai bine.”, spune Cristina Catană Bucă, presedinte ARTI

Printre cauzele susținute la semimaraton este și cea a fundației „Anya”-“Să investim în sănătate”, care are ca scop strângerea de fonduri pentru achiziționarea de aparatură medicală pentru unul dintre spitalele craiovene.

„De trei ani, fundația „Anya” demarează proiecte pentru comunitate și investește în sănătate. Anul trecut am renovat grupul sanitar de la Secția Chirurgie 2 a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, iar anul acesta am renovat un salon duplex din cadrul aceleiași secții. Anul acesta, cât și anul trecut am achiziționat aparatură medicală pentru oftalmologie.

Acum vrem să continuăm și să cumpărăm instrumentar medical pentru chirurgie. Un medic din Craiova s-a specializat pe partea de operații de ficat și ne-am bucurat să vedem că și aici se fac astfel de operații , însă pentru ca acestea să se poată efectua este nevoie de un anumit instrumentar. Ne-am gândit astfel să-i fim aproape și dacă el investește în pregătirea sa profesională, noi să fim cei care investesc în instrumentarul medical.”, ne informează Claudia Grădinaru, președintele fundației „Anya”.

Claudia Grădinaru susține că statul ar putea să facă mai mult în ceea ce privește partea de sănătate. Fonduri sunt, iar nevoia de o schimbare este mare.

„În cadrul „Semimaratonului Craiovei” am alergat la cursa de 2 km. Cauza noastră „Investim în sănătate!” este pentru achiziția de aparatură medicală. Am avut foarte mulți copii înscriși iar pentru ei, acest eveniment, este o mare bucurie. Ne bucurăm de sprijinul comunității și de sprijinul societăților comerciale din Craiova care au văzut activitatea din cadrul fundației și ni s-au alăturat.”, a mai adăugat Claudia Grădinaru, președintele fundației „Anya”

Fundația „Anya” susține sănătatea încurajându-i pe cei mici să mănânce sănătos pentru a avea mai multă energie. Președintele fundației ne mărturisește că, an de an, împreună vountarii, aduce la stand fructe pentru copii, asigurându-le energia necesară pentru a putea alerga.