La Centrul Medical Phoenix vă puteți face testul pentru depistarea anticorpilor pentru Sars-Cov -2

0
2339

Ce reprezintă Testul Anticorpi IgG SARS- CoV-2?

Testarea IgS SARS CoV 2 este o testare serologică, ce se face prin recoltare din sânge venos. Acest tip de testare este cel care indică dacă persoana a avut contact cu acest virus și dacă a dezvoltat anticorpi specifici.

Anticorpii IgG țin de răspunsul imunitar adaptiv și sunt cei pe care organismul îi produce la câteva zile de la infectare. Aceștia pot rămâne în corp pentru câteva luni sau câțiva ani. O testare specifică poate afirma sau infirma prezența acestor anticorpi în organism după contactarea oricărui tip de virus.


Ce reprezintă testul IgG SARS CoV 2?

Acest test poate indica prezența anticorpilor IgG în organism dacă persoana care îl efectuează suspectează că a contactat virusul în trecut, fie că a fost simptomatică sau asimptomatică.

Testul poate fi efectuat oricând, fără o pregătire prealabilă a pacientului. Acuratețea este foarte ridicată, de 99% și se face prin prelevare de sânge venos. Rezultatele sunt rapide, fiind transmise pacientului în maxim 48 de ore.
În urma efectuării acestui test, persoana poate afla dacă a avut o infecție recentă sau mai îndepărtată, dar nu poate spune dacă persoana mai are infecția în organism și nici nu poate oferi detalii despre nivelul anticorpilor, pentru acestea fiind necesare testări suplimentare.
Testul este foarte rapid și se poate realiza în toate Centrele Medicale Phoenix, în condiții de maximă siguranță.
Este foarte important ca persoanele care doresc să efectueze această testare să știe că testul nu confirmă sau infirmă infectarea cu SARS CoV-2, ci arată doar prezența anticorpilor în organism.

Recomandăm ca acest test să fie efectuat de toate persoanele care au prezentat simptome specifice COVID19 înainte de declanșarea pandemiei la nivel național, în perioada noiembrie 2019-februarie 2020, deoarece potrivit ultimelor informații, acest virus a intrat în Europa la finalul lunii octombrie.