Peste 1,6 milioane de euro din fonduri europene vor fi investite în reabilitarea şi modernizarea Ambulatoriului Spitalului Județean Mehedinți!

0
2367

Autor: Cristina Cârstea

Reprezentanții Consiliului Județean Mehedinți şi ai Agenției pentru Dezvoltarea Regională Sud-Vest Oltenia au semnat în cursul zilei de ieri contractul pentru finanțarea lucrărilor de reabilităre şi modernizare a ambulatoriului Sectiei de Boli Infectioase a Spitalului Județean Mehedinți, contract in valoare de 1,65 de milioane de euro.

„Consiliul Județean Mehedinți a depus până în prezent, pentru Proiectul Operațional Regional de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, 21 de proiecte solicitând fonduri de peste 135 de milioane de euro. Dintre acestea au fost semnate 14 contracte de finanțare în valoare de peste 105 milioane de euro, sume nerambursabile. S-au semnat 8 contracte de finanțare pe ceea ce înseamnă conectivitate și mobilitate. La nivelul județului Mehedinți sunt 8 contracte în valoare de peste 100 de milioane de euro”, ne informează Marilena Bogheanu, directorul Agenției de Dezvoltare Regională S-V Oltenia

Aceasta a mai precizat:

„De asemenea în județul Mehedinți există o preocupare deosebită pentru domeniul nedical. S-au semnat 4 proiecte pe axa 8 a programului, care finanțează domeniul sănătate și social. Este vorba despre un ambulatoriu de specialitate in valoare de 2,26 milioane de euro, contract care deja s-a semnat, iar astăzi semnăm contractul pentru  ambulatoriul sectiei de boli infectioase, contract in valoare de 1,65 de milioane de euro. Tot pe axa 8 s-a semnat un contract pentru reabilitarea si dotarea UPU, de 1,47 milioane de euro, iar pe axa 3 a programului 3.1.B-eficiență energetică, pavilionul Psihiatrie, care va fi reabilitat din punct de vedere energetic cu 0, 61 milioane de euro. În contractare mai sunt si alte două proiecte pentru unitati medicale pe axa 3.1.B ce vizeaza Spitalul Judetean de Urgenta care are o valoare de 15 milioame de euro, iar pe axa 8, 8.1.A ambulatoriul Sectiei de Pneumologie 2,22 milioane de euro”

Aladin Georgescu-presedintele Consilului Judetean Mehedinți a declarat că fondurile europene vor fi investite în proiecte ce vizează infrastructura rutieră şi sanitară a județului

„De câțiva ani ne preocupă modul în care putem atrage cât mai multe fonduri europene în județul nostru. Am depus foarte multe cereri de finanțare şi ma bucur că majoritatea dintre acestea au fost aprobate si finanțate, ajungand la un număr de 14 cereri de finantare. Ne-am axat pe doua dorectii-să dezvoltăm infrastructura rutiera si sanitara din județul nostru prin reabiltarea si modernizarea acestora. Am depus 6 cereri de finanțare cu privire la Spitalul Județean de Urgență. Al patrulea contract de finanțare îl vom semna chiar acum. S-a aprobat si este in faza de contractare si proiectul privind modernizarea ambulatoriului Secției de Pneumologie. Cheltuielile eligibile vor fi suportate din bugetul judetului”

Preşedintele Consiliului Județean Mehedinți a precizat că va avea loc o şedință extraordinară în care va fi discutat contractul pentru finanțarea Spitalului Județean de Urgență

„Va avea loc o şedința extraordinară a Consiliului Județean prin care vom aproba  cheltuieli neeligibile în valoare de de aproximativ 50 de milioane de lei pentru a debloca situația în care se află cel mai important proiect al nostru finantat prin.axa de proiectare 3.1.B  în valoare totală de 77 milioane lei. Vom trimite chiar în cursul zilei de mâine hotărârea Consiliului Județean pentru a face un pas înainte și a semna contractul de finanțare. Sperăm că se vor face economii la acest program și că sumă de aproximativ 10 milioane de euro va fi finanțată de la bugetul de stat sau din fonduri europene”