CAMPANIA „Omul sfințeşte locul!”
Autor: Cristina Cârstea
Spitalul Orăşenesc Segarcea renaşte. După ce, în urmă cu 4 ani, un incendiu a cuprins palatul în care se aflau ambulatoriul şi biroul administrativ al Spitalului, cu ajutorul unor proiecte europene accesate de către conducerea oraşului şi managerul Spitalului, dr. Heedari Hoshang, acesta urmează să fie renovat complet în scurt timp. De asemenea Aripa de Sud a spitalului se va mări şi se va achiziționa aparatură performantă, incluzând ecografe 4D şi un aparat tomograf. Proiectele sunt in valoare de peste 10 milioane de euro si vor transforma Spitalul din Segarcea într-unul dintre cele mai moderne, mai frumoase si mai bine dotate spitale.
„Investițiile făcute la Spitalul Orășenesc Segarcea s-au realizat din bani publici. Cu ajutorul Consiliului Local si al Primariei oraşului am reușit să investim în aparatură și în infrastructură. Mai sunt multe de făcut. Am câștigat însă două proiecte europene. Unul dintre acestea vizează infrastructura palatului, care a ars în 2015 şi in care se afla ambulatoriul Spitalului și biroul administrativ, și de asemenea renovarea și reabilitarea a jumătate din spital, proiect în valoare de 8 milioane de euro.
Luna trecută a fost aprobată în ședința de Guvern și a apărut și în Monitorul Oficial începerea licitației pentru construcție. Conform proiectului Aripa de Sud a Spitalului se va mări cu 2,5 m. Fiecare salon va avea grup sanitar propriu, iar palatul unde a fost ambulatoriu se va renova în totalitate. Acolo vor fi cabinete de ambulatoriu și birou administrativ”, a declarat managerul spitalului, dr. Heedari Hoshang
Acesta a mai adăugat:
„Cel de-al doilea proiect vizează achiziționarea de aparatură în valoare de 2.400.000 euro. Licitația a început deja și sperăm ca până în toamnă sau cel târziu până în iarnă să avem toată aparatura necesară care va cuprinde şi un tomograf pentru care deja am alocat spațiu. În plus fiecare cabinet din ambulatoriu va fi dotat cu un ecograf 4D”
Spitalul din Segarcea este structurat în 2 secții cu 5 compartimente diferite, un total de 112 paturi și 3 săli de operație diferite, pentru ginecologie, ortopedie dar și chirurgie. 5.800 de pacienți se tratează anual în acest spital.
„Am încercat să aducem medici tineri și dornici de muncă, care sa acopere aproape toate specialitățile. Aici primim si urgente, in CPU- Camera de Primiri Urgențe. În prezent în spital sunt 23 de medici. În curând în spitalul nostru vom avea și trei medici rezidenți care acum sunt anul 2 și cărora le am pregatit deja cabinete renovate complet. Medicii au specializarea în urologie, dermatologie și cardiologie și îi așteptăm să vină”
„La Spitalul Orăşenesc Segarcea pacientul este prioritatea noastră”- dr. Heedari Hoshang
„Mă aflu în România de mai bine de 35 de ani și pot spune că mă simt român. Am venit aici în anul 1983 pentru a studia la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova. Sunt medic ortoped de 20 de ani și pot spune că soarta este cea care ma adus în Segarcea. Soția mea este din această zonă și așa am ajuns aici. Sunt un susținător al echipei de fotbal Universitatea Craiova, iar culorile mele preferate atât în viața privată cât şi în cea profesională sunt alb-albastru. Am văzut spitalul care atunci nu arăta la fel ca acum. Eu sunt primul ortoped care a venit în Segarcea.
Ca medic consider că, atunci când a călcat pragul spitalului, pacientul este cel care se află pe primul loc. Cred că este ceva sfânt să tratezi un pacient corect. Noi trebuie să punem pacientul pe primul loc mai ales când știm câtă nevoie are el de ajutorul nostru. Am o relație extraordinară cu colegii mei alături de care formez o echipă iar rezultatele se văd în tot ceea ce facem aici și în felul în care sunt tratați pacienții”, afirmă dr. Heedari Hoshang, managerul spitalului
În ultimii doi ani numărul cazurilor de pacienți care ajung în Urgență a crescut de patru ori
„Majoritatea pacienților care se prezintă la noi au afecțiuni cronice, dar având în vedere faptul că noi acoperim un teritoriu de aproximativ 50- 60 de km pătrați avem și foarte multe cazuri de persoane rănite în accidente rutiere persoane cu afecțiuni cardiologice, neurologice sau ortopedice.
De exemplu, ca și statistică, în urmă cu doi ani aveam în urgență 300 de prezentări pe lună iar acum am ajuns la 1.200 de cazuri pe care le tratăm în regim de urgență. Spitalul de la Segarcea prezintă atât spitalizare de zi cât și spitalizare continuă. Unul dintre lucrurile cu care mă mândresc este faptul că am reușit să avem o linie permanentă de gardă pe laborator. Acest lucru ne ajută foarte mult pentru a realiza analizele în timp util și în orice moment”
Ne bucurăm că am putut asigura în permanență și Serviciul de radiologie, iar în cursul zilelor de sâmbătă și duminică funcțional până la ora 20.00. De asemenea medicamentele sunt asigurate în totalitate de către spital”, ne informează managerul
„Trebuie să existe voință. Tot ceea ce am făcut și ce vom face este în interesul pacientului!”- dr. Heedari Hoshang
„Am spus întotdeauna că dacă există voință se poate. In colaborare cu Primăria și Consiliul Local am reușit să facem o treabă foarte bună cu ajutorul proiectelor europene, iar peste doi ani veți vede cât de frumos va fi acest spital. Tot ceea ce am făcut și ce vom face este în interesul pacientului pentru ca acesta să fie bine. În acest moment singura problemă a Spitalului de la Segarcea este lipsa de spațiu. În timp însă se va reface palatul și astfel se va mări spitalul și vom avea spațiu suficient şi pentru alte specialități. Mă gândesc că în viitor să înființez și alte compartimente precum Neurologie și Urologie și să acoperim astfel toate aria de specialități”, afirmă dr. Heedari Hoshang, managerul spitalului