La Craiova stadionul Ion Oblemenco s-a deschis pentru maratonul vaccinărilor

0
1278

Este cel mai amplu proiect de până acum: timp de 8 zile se va vaccina non-stop oricine se prezintă doar cu o carte de identitate.
10 fluxuri sunt organizate la stadionul din Bănie iar serul folosit este cel de la Pfizer. Unul dintre medicii care a vaccinat doritorii a fost astazi chiar coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul colonel Valeriu Gheorghiță.

Colonelul Valeriu Gheorghita coordonatorul centrului de vaccinare anti Covid (CNAV) a declarat astazi la Craiova:”Cred că nu trebuie să vorbim în cifre. Este important să înțelegem că fiecare persoană care se vaccinează este o persoană protejată, care la rândul ei îi protejează pe cei din jur. Acesta este mesajul, nu trebuie să ne propunem o țintă. Trebuie să asigurăm vaccinarea a cât mai multor persoane într-un timp cât mai scurt pentru a avea o șansă cât se poate de reală de a reveni la normalitate.


Timp de opt zile, până pe 17 mai, inclusiv, toţi locuitorii judeţului Dolj şi nu numai sunt aşteptaţi să se vaccineze cu ser Pfizer/BioNTech la cele 10 fluxuri nou înfiinţate. Campania ‘Ia-ţi revanşa! Vaccinează-te!’ este un parteneriat între Instituţia Prefectului – Judeţul Dolj, Primăria Municipiului Craiova, Consiliul Judeţean Dolj, Direcţia de Sănătate Publică Dolj, Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova, Universitatea din Craiova, Societatea Naţională de Medicină de Familie şi Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV)”, se mai precizează în informarea transmisă de Prefectura Dolj.
Colonelul Valeriu Gheorghita impreuna cu reprezentantii institutiilor implicate in realizarea maratonului a sustinut o conferinta de presa .
Acesta a declarat ca este onorat ca se afla la Craiova, pe stadionul Ion Oblemenco pentru a participa la deschiderea maratonului de vaccinare.”Imi doresc sa se vaccineze multi romani. Nu ne-am propus un numar, ne-am propus sa fie multi cetateni care sa constientizeze ca numai asa putem ajunge la normalitate.Trebuie sa avem incredere in medici si in sistemul medical.Vaccinarea este un act medical. Stiu ca in mediul rural cetatenii sunt sceptici. Autoritatile locale ar trebui sa se implice mai mult. Primarul, dascalul sau preotul ar trebui sa fie primele exemple pentru comunitatile mici”.


Lia Olguta Vasilescu -primarul Craiovei a declarat :
“Din calculele noastre, exceptând copiii şi populaţia care nu este rezidentă, reiese o rată de vaccinare de 30%. Este o rată foarte bună”, a spus Vasilescu.
Aceasta a ţinut să precizeze că primăria s-a implicat de la început in campania de vaccinare, punând la dispoziţie spaţii pentru centrele de vaccinare, mobilier, materiale sanitare. Cea mai mare provocare a fost, conform edilului, recrutarea personalului medical. Haideti sa deblocam posturi pentru centrele scolare .Nu o sa mai avem cu cine sa vaccinam.Acesti oameni sunt epuizati. De 1 an de zile,nu au zile libere,nu au concedii.”


Prefectul judetului Dolj Nicusor Rosca le-a multumit tuturor institutiilor implicate si a indemnat populatia sa vina sa se vaccineze:”Este crunt sa fii bolnav,eu am fost in spital. Haideti sa ne protejam pe noi si pe cei dragi noua. Acum lucrurile s-au simplificat.Puteti face vaccinul in doar cateva minute.”


Presedintele Consiliului Judetean Cosmin Vasile prezent la conferinta de presa a declarat:” Implicarea noastra este si va fi tot timpul in astfel de actiuni.Noi am investit si vom investi in sanatate.Primarii din judet se implica in astfel de campanii.Cu totii vrem sa fim sanatosi”
Iuliana Manea-coordonator DSP Dolj le-a transmis celor prezenti ca aceste campanii se deruleaza bine si acest lucru este posibil pentru ca toti factorii de decizie se implica .”


In acest maraton s-au implicat si cele doua Universitati din Craiova:UMF si UCV.Rectorul UMF a declarat:”Actul medical se face la patul bolnavului si in laboratoare, nu in fata calculatorului. Si noi ne dorim sa revenim la normal.Studentii nostri merg in oras si stau de vorba cu cetatenii.Facem campanii de constientizare pentru cei care inca nu s-au vaccinat!”, a declarat rectorul UMF -prof.univ.dr. Dan Gheonea. Prof.univ.Dan Selisteanu – prorectorul UCV a declarat ca studentii Universitatii vor face voluntariat pentru maraton si isi doresc sa se vaccineze pentru a participa fizic la cursuri dar si pentru a putea pleca in vacante.


Dr.Gindrovel Dumitra a declarat: ”Ne-am pierdut 8 colegi ,am pierdut multe vieti in ultimul an .Suntem in linia intai. Noi medicii de familie ne dorim sa revenim la viata de dinainte de pandemie.Incurajam populatia sa se vaccineze. Multumim celor care fac eforturi sa sustina astfel de actiuni.Multumesc si colegilor mei.

Galerie foto