Managerii spitalelor din țară reuniți la CNFMS 2019

0
2422

Autor: Cristina Cârstea

În acest moment, la Poiana Braşov, se desfăşoară cea de a VI-a ediție a „Conferinței Naționale de Farmacoeconomie și Management Sanitar” (CNFMS). Conferinta a inceput pe data de 10 octombrie si reprezintă un eveniment de referință în domeniul sanirar, reunind peste 450 de directori din unități spitalicești și clinici medicale, reprezentanții instituțiilor implicate în elaborarea și implementarea politicilor de sănătate precum CNAS, MS sau ANMDM, companii producătoare și distribuitoare de medicamente, dispozitive și aparatură medicală, alături de cadre didactice de la Universitățile de Medicină și Farmacie din țară.

Conferința reprezintă în acelaşi timp şi un important eveniment de schimb bilateral și de networking, ce oferă posibilitatea relaționării cu reprezentanți ai celor mai importante instituții și companii din domeniul sanitar, prin participarea unor personalități importante, atât din țară cât şi din străinătate.

La eveniment au luat parte manageri ai spitalelor din județul Dolj, printre care şi dr. Adina Turcu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova. În cadrul conferinței au fost discutate problemele specifice ale spitalelor de boli infecțioase, HIV, Pneumologie şi TBC. Tematica de discuție a fost reprezentată de fluctuațiile sezoniere ale rulajului ce influențează numărul de servicii efectuate și veniturile spitalului, finanțarea necorespunzătoare de tip DRG pe anumite boli ce impun spitalizare de lungă durată, precum și incidența cazurilor de tuberculoză. Au fost aduse în discuție și problemele generate de consumul eronat de antibiotice și să încercat găsirea anumitor soluții pentru reducerea acestui fenomen.

Dr. Adina Turcu-managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Craiova

Evenimentul a fost organizat de către Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș – Centrul de Cercetare pentru Politici de Sănătate și Management, Universitatea Sapientia și Asociația SURYAM, managementul evenimentului fiind asigurat de către Health Events.