Astăzi a fost lansat proiectul: „NATALCARE-program complex de informare, conștientizare și îngrijire a gravidei și copilului”

0
2223

Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Organizația Salvați Copiii, anunță demararea implementării proiectului „NATALCARE-Program complex de informare, conștientizare și îngrijire a gravidei și copilului”.


Obiectivul general al proiectului constă în facilitarea accesului unui număr cât mai mare de persoane gravide din regiunea Sud-Vest Oltenia, cu accent pe grupuri vulnerabile, la servicii de informare, educare, conștientizare și servicii medicale de înaltă calitate, orientate către prevenție, depistare precoce (screening prenatal), diagnostic și tratament precoce prenatal.
Proiectul va urmări facilitarea accesului a 3200 de persoane gravide la servicii medicale de îngrijire prenatală, prin înființarea și funcționarea unui centru de prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic, tratament și monitorizare pentru principalele patologii asociate sarcinii.
​De asemenea, se urmărește creșterea gradului de informare, educare, conștientizare și promovarea necesității screening-ului prenatal (diagnostic, tratament și monitorizare) la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia, într-o perioadă de 33 de luni.


Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară: Incluziunea socială și combaterea sărăciei, Obiectiv specific: Creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate și de servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce pentru principalele patologii. Valoare proiectului este 11.804.996,72 lei și durata acestuia este de 33 de luni.


Managerul proiectului, conf. univ. dr. Ștefania Tudorache a declarat pentru ziarul Sanătatea.ro că acest proiect își propune să ajute peste 3000 de gravide icare nu au acces la informații,care nu au ajuns niciodată la un control și care unele dintre ele sunt minore să poată avea acces gratuit în acest centru de screening.”Am încredere în partenerii noștri din proiect -Organizația “Salvați copii” că vor reuși impreuna cu autoritătile locale,cu medicii de familie ,cu asistenții sociali din localitățile din S-V Olteniei să identifice toate aceste persoane care au nevoie de ajutor atât ele cât și viitorii bebeluși “


Managerul SCJU Craiova-Laurențiu Ivanovici a declarat că implicarea în astfel de proiecte a devenit o necesitate și ca în ultima perioada au fost atrase milione de euro ,bani europeni pentru investiții în echipamente și servicii medicale de calitate.”Noi suținem și sprijinim astfel de proiecte.Avem nevoie de prevenție și toți avem nevoie de servicii medicale de calitate “


Reprezentanții uneia dintre cele mai importante organizații din Romania-“Salvați copiii “ au declarat în cadrul conferinței ca nu va fi greu să identifice grupul țintă al acestui proiect ,pentru că voluntarii și colaboratorii organizației fac asta zi de zi ,fiind implicați în astfel de cauze sociale tot timpul”.