“Controlul periodic endocrinologic poate ajuta la diagnosticarea şi tratamentul unor predispoziții sau afecțiuni hormonale, înainte ca acestea să se dezvolte în ceva mai grav”-Dr. Simona Frasie-medic primar endocrinologie

0
6422

Autor: Cristina Cârstea

Centrul Medical Frăsie Endocrinologie “Dr.S”- locul în care sănătatea ta şi a celor dragi este pe mâini bune. Centrul este dotat cu aparatură de ultima generatie, iar echipa de medici şi asistente îşi tratează pacienții la standarde europene, oferindu-le servicii de înaltă calitate. Centrul oferă servicii medicale atât pentru adulți cât şi pentru copii, iar atmosfera este mereu caldă şi primitoare, ceea ce ii face pe pacienți să se simtă ca acasă şi să uite că se află într-un centru medical.

Endocrinologie

Centrul a luat naştere din dorința dr. Simona Frăsie de a le oferi pacienților un loc cu un design unic unde pot avea acces la consultații endocrinologice de calitate şi unde pot beneficia de metode corecte de diagnostic şi tratament, realizate cu ajutorul aparaturii ultraperformante de către un personal calificat în domeniu.

Endocrinologie

SERVICIILE MEDICALE oferite în cadrul Centrului Frăsie se adresează tuturor pacienților care prezintă o anumită afecțiune endocrinologică sau eventuale simptome ale acesteia.

Endocrinologie

Serviciile oferite constau în:

– Endocrinologie adulți
– Endocrinologie pediatrie
– Sonoelastografie tiroidiană
– Puncții noduli tiroidieni- citologie FNAB
– Sonoelastografie mamară
– DEXA- testare osteoporoza, cu FRAX
– Analizor metabolic- compoziție corporală
– Consiliere alimentară, diete personalizate
– Punct recoltare analize laborator- MedLife

APARATURA utilizată pentru evaluarea şi monitorizarea stării de sănătate a pacienților, dar şi pentru tratarea diferitelor afecțiuni endocrinologice, este ultraperformantă şi cuprinde:

Endocrinologie

– Echograf Sonscape S40
– Echograf Phillips HD9 ( DOPPLER, ELASTOGRAFIE)
– Dexxum T (osteosys)
– Analizor Metabolic Tanita
– Osteodensitometru SONOST 3000

PATOLOGIA ENDOCRINĂ

Endocrinologie

Clinica se ocupa cu abordarea urmatoarelor tipuri de patologie endocrină:

– Patologie tiroidiana (screening/evaluare/diagnostic/tratament/ conduita)
– Gusa simpla, nodulara netoxica si multinodulara toxica
– Boala Basedow
– Tiroidita cronica autoimuna
– Adenom toxic tiroidian
– Hipotiroidism posttiroidectomie
– Monitorizare carcinom tiroidian postchirurgical
– Osteoporoza- DEXA primara sau secundara, calculare risc fractura FRAX, monitorizare şi tratament
– Patologia paratiroidiana- metabolism fosfocalcic
– Evaluare hirsutism, ovar polichistic
– Infertilitate de cauza endocrina
– Sindrom metabolic
– Tulburari de menopauza
– Afectiuni hipotalamo hipofizare – depistare, management medical
– Endocrinopediatrie- tulburari de crestere si dezvoltare, pubertate precoce sau intarziata, tulburari de ciclu menstrual, modificari ale sexualizarii.

AFECȚIUNILE ENDOCRINE- screening, evaluare, diagnostic, tratament şi conduită

Prin efectuarea unor controale periodice sau încă de la primele simptome ce pot indica o afecțiune endocrină putem identifica diferite afecțiuni. Un diagnostic corect şi pus la timp de către un medic specialist, în urma unei investigații, un tratament aplicat corect şi o conduită corespunzătoare poate duce la vindecarea bolii sau la diminuarea simptomelor într-un timp foarte scurt. La Centrul Medical Frăsie se pot efectua diferite investigații medicale. Printre acestea se află elastografia tiroidiană şi mamară.

ELASTOGRAFIE TIROIDIANĂ– este o aplicație mai nouă a echografiei clasice, ce oferă informații complemantare acesteia. Nu prezintă riscuri sau iradiere. Aceasta evalueaza duritatea nodulilor şi poate confirma leziunile suspecte în echografia clasică, leziunile benigne şi astfel eludarea puncției FNAB. De asemenea, certifică leziunile chistice.

ELASTOGRAFIA MAMARĂ– este o aplicație a echografie clasice. In cadrul centrului se află un aparat Phillips si un Sonoscape S40, dotate cu modulul elastografic static, cea mai bună variantă de elastografie în ceea ce priveşte elastografia mamară. Aceasta măsoara duritatea leziunilor nodulare, comparativ cu țesuturile învecinate sănatoase.

DEXA- TESTARE OSTEOPOROZĂ

Testarea se realizează cu aparatul de ultimă generație DEXXUM T (osteosys) ce realizează oscanare ultrarapida, fiind cel mai rapid dintre aparatele din aceeastă clasa. Are loc o scanare continua a coloanei si a femurului bilateral, urmând ca rezultatele să fie prelucrate computerizat. Aparatul funcționează prin microemisie cu raze X, acesta nu iradiaza şi nu necesita metode de radioprotectie. Este foarte eficient şi exact, având o eroare < 1%

ANALIZA METABOLICA

În cadrul Centrului Medical Frăsie Endocrinologie „Dr. S” puteți efectua analiza metabolică. Dacă vă aflați în lupta cu kilogramele în plus, aici veți găsi ajutorul necesar pentru a reuşi. Veți beneficia de o monitorizare corectă şi de o dietă personalizată, adaptata tipului de metabolism, cat mai individualizată, care să corespundą orarului, disponibilitatilor, programului şi stilului de viata.

Pentru recomandarea unui stil de viata corect se vor efectua:

– ancheta alimentara- evaluare jurnal alimentar
– consilierea alimentara
– masurarea ratei metabolica bazala-arderile reale ale organismului
– aprecierea riscului cardiovascular- prin masurare level visceral fat
– evaluarea gradului de hidratare a organismului, repartitia intre compartimentul intra/extra cellular
– masurarea distributiei masei adipoase şi a masei musculare in corp, procentual si in kg

CONTACT

Endocrinologie

Adresă: Str. Ion Maiorescu nr. 3, Craiova, în Centru, în spatele magazinului Mercur
Program: de Luni până Vineri între orele 9:00 şi 18:00
Tel.: 0720 440 935
         0351 424 400
E-mail: office@drsimonafrasie.ro
https://drsimonafrasie.ro/