Alexandra Șurtea Preda este cover pentru numărul din mai și iunie al reputatei reviste Femeia, prima revistă din România, pentru femei, care se publică din 1868

0
864

Alexandra răspunde, într-un interviu amplu și complex, la întrebări-cheie despre business, dar face și câteva dezvăluiri din domeniul medical în care ea activează de 15 ani, cât și din latura personală.

Spitalul MaDonna Maria Craiova a demarat Campania „Sunt femeie! Si am grija de mine” inca de acum un an. Deja la a II-a editie, anul acesta, campania noastra , de altfel unica la nivel national, se bucura de un real succes. Ea consta in oferirea de consultatii ginecologice gratuite si recoltare de analize specifice pentru toate femeile pe toata durata lunii martie , luna Femeii. Sute de femei iau parte la aceasta campanie anual. Tot ce trebuie sa faca este sa-si manifeste intentia printr-o programare telefonica efectuata in prealabil in luna februarie si sa se prezinte la noi cu buletinul. Nu exista niciun cost ascuns. Totul este gratuit, pentru ca inca de la inceput, in acest fel am configurat acest program. Este o campanie de educare, constientizare si diagnosticare a posibilelor infectii feminine prin care incercam sa anulam efectele automedicatiei si teama de a merge la medic.

In Romania, rata cancerului de col uterin este una alarmanta si cum cancerul nu doare, femeile au tendinta sa amane acest gen de consultatii uneori pe termen nedefinit. Am avut paciente care nu mai trecusera pragul medicului ginecolog de 15, 20 sau chiar 30 de ani care au participat la acesata campanie. In primul an, rata infectiilor a fost de peste 82% din totalul numarului de participante. Un procent extrem de ingrijorator. Fiecare femeie ar trebui sa stie ca macar o data pe an trebuie sa ajunga la medicul ei ginecolog pentru un control de rutina si efectuarea de analize minime. Preventia salveaza vieti. O mama, o sotie, o sora, o prietena sanatoasa sunt tot ce ne dorim!