În Maternitatea Suport amenajată la Spitalul Municipal „Filantropia” Craiova, cartier Sărari așteaptă să nască două viitoare mămici suspecte de infecția cu SARS-Cov-2. Acesta vin din carantină, iar în acest moment medicii așteaptă rezultatul testului pentru infecția cu COVID-19

0
1848

Autor articol: Alina Trană

După multe eforturi de organizare făcute de personalul medical al Spitalului „Filantropia” Craiova, Maternitatea suport COVID-19 este amenajată acum în spațiile spitalului, din cartierul Sărari și funcționează în condiții de siguranță pentru mame, nou-născuți și cadrele medicale. În acest moment aici se află două viitoare mămici suspecte de infecția cu COVID-19 venite din carantină: una din Județul Dolj și alta din județul Olt. Stau singure în salon, au grup sanitar propriu, respectă medicația dată de medicul curant. Una dintre femeile însărcinate este asimptomatică, cealaltă a prezentat febră la internare. Sunt verificate frecvent de către medici, acum sunt bine, așteptăm să nască.

În fiecare zi se fac consulturi,intervenții și au loc si nașteri. Au fost zile și nopți de eforturi ale întregului personal pentru amenajarea și dotarea acestui spital, s-au facut circuite, spații de dezinfectare și stabilirea circuitelor pentru ca fiecare medic și fiecare asistentă să știe ce sa facă. De multe ori unii n-au crezut că este posibil să fie creată o structură funcțională de tip Maternitate suport, într-un timp atât de scurt. Secția din Sărari a Spitalului Municipal „Filantropia” Craiova, singura construcție cu scop și facilități medicale realizată în ultimii ani în Craiova și una dintre puținele din țară construite după 1989 este functională. Personalul medical își face datoria, viitoarele mămici sunt bine, așteptăm rezultatele testelor de laborator”, ne-a declarat dr. Radu Liviu – directorul Spitalul „Filantropia” Craiova.