Testari gratuite pentru depistarea infectiei cu Helicobacter Pylori in cadrul Centrului Medical HitMed incepand cu 1 Septembrie

0
5353

Centrul Medical Hitmed Craiova va incepe o noua campanie de la 1 septembrie. Toti pacientii asigurati care vor veni cu bilete de trimitere de la medicii de familie pentru o consultatie la gastroenterologie vor beneficia de o testare gratuita pentru depistarea infectiei cu bacteria Helicobacter pylori.


„Helicobacter pylori este un tip comun de bacterii care pot pătrunde în organism ajungând la nivelul tractului digestiv unde au tendința de a ataca căptușeala stomacului. Infectează stomacul a aproximativ 50% din populația adultă a lumii. Infecțiile cu Helicobacter pylori sunt, de obicei, inofensive, dar sunt responsabile pentru majoritatea ulcerelor din stomac și duoden. Helicobacter pylori infectează adesea stomacul în timpul copilăriei. În timp ce infecțiile cu această tulpină de bacterii nu produc în mod obișnuit simptome, ele pot duce la boli la unii oameni, inclusiv ulcere peptice și o afecțiune inflamatorie în stomac, cunoscut sub numele de gastrită” ne- a declarat dr.Florina Scutelnicu -medic gastroenterolog in cadrul centrului HitMed.


„Am dat startul mai multor campanii gratuite in cadrul centrului. Tinem la sanatatea pacientilor nostri, facem preventie in cadrul centrului si acordam importanta deosebita programelor de screening. Multi pacienti nu stiu ca sunt purtatori de Helicobacter Pylori, raspandirea in randul populatiei este destul de mare si se transmite foarte usor prin: vesela insuficient spalata,apa,fructe si legume nespalate si chiar si prin maini nespalate. Nu doar Covid 19 se transmite prin maini murdare ci si alte microorganisme. Majoritatea persoanelor cu Helicobacter pylori nu au simptome. Când infecția duce la un ulcer, simptomele pot include dureri abdominale, mai ales atunci când stomacul este gol pe timp de noapte sau câteva ore după mese. Mâncarea sau administrarea de medicamente antiacide poate ușura această durere. Un număr de alte simptome pot fi asociate cu infecția cu Helicobacter pylori, inclusiv: senzație de umflături, greaţă, arsuri, febră, lipsa apetitului,pierderea in greutate inexplicabilă.  Asadar asteptam pacientii sa vina in cadrul centrului pentru a beneficia de aceasta campanie, inceoand cu 1 septembrie. Se va derula pe o perioada de 30 de zile si apoi in fiecare luna ne propunem sa continuam si cu alte campanii „, declara doctor Scutelnicu.