Temerar în lupta cu cancerul! Deși are nevoie de bani să-și poată prelungi viața, Aurel Firu în vârstă de 42 de ani, construiește cu forțe proprii tuneluri de dezinfectare pentru intrările din spitale

0
1684

Operat recent de cancer la rinichi, inginerul Aurel Firu din Craiova în varstă de 42 de ani nu s-a lăsat doborât de boală și a ales să sară în sprijinul personalului medical și al pacienților.
El a construit cu forțe proprii un tunel de dezinfecție pentru medici, asistenți și infirmierii din spitalul în care s-a operat, dar și pentru cei din SCJU Craiova și pentru intrarea în Piața Centrală din Craiova.

Nu se va opri aici. Oricine îi aduce materialele, el construiește porțile voluntar. S-a ridicat de pe patul de spital, deși a suferit o intervenție chirurgicală dificilă, nefrectomie radicală stângă pentru o tumoră renală, cu gândul să confecţioneze un tunel de dezinfectare chiar pentru spitalul în care a fost tratat. A fost operat într-un spital din Oradea. După externare, Aurel Firu s-a întors din nou în spitalul în care s-a operat și a trecut prin clipe cumplite: „Chiar și în situația în care mă aflu, nu am putut să stau de-o parte și m-am apucat să confecționez reușind să duc la bun sfârșit un tunel dezinfectant pe care l-am montat la SPITALUL MUNICIPAL ORADEA, un spital în care sunt aduși pacienții infectați cu Sars-Cov-2. Asta simt că trebuie să fac! O să-mi ajute Dumnezeu! Si eu am nevoie de bani pentru a începe chimioterapia la Spitalul AKH în Viena-Austria. Dacă o să-mi fie foarte rău o să mă transporte cu un elicopter. Am ajutat și am fost ajutat! Colegii și prietenii mi-au donat 5000 de euro, dar am nevoie de 25.000 euro. Cu siguranță mă va ajuta Dumnezeu. Acum fac ozonoterapie la Centrul Green House. Doamna doctor Doinița Stănescu mă ajută foarte mult. Nu-mi ia bani pe sedințele de ozonoterapie. Am cunoscut oameni minunați.”

Un gest care spune mult despre felul de a fi al acestui om, care a refuzat să-şi plângă soarta și să lupte atât pentru el, cât şi pentru semenii lui. Fiindcă Aurel Firu este omul faptelor mari și mai puțin al vorbelor. „Nu am crezut că tocmai eu cel care m-am implicat și i-am ajutat pe cei cu probleme de sănătate sau financiare, tocmai eu să am nevoie de ajutor. Când am auzit că am o tumoră pe rinichiul stâng și trebuie să mă operez, mi-a cazut cerul în cap. Nu credeam că voi ajunge să cer banii pentru a fi operat și pentru a începe curele de chimioterapie”.


Dar boala nu l-a oprit și a continuat să-și ajute semeni fără să-și plangă de milă. În patru zile a construit tunelul în casă: „Le-am pus în funcțiune și toată lumea a fost multumită. La intrările în spitale și în Piața Centrală toți cei care trec prin tunel au un motiv în plus să se simtă în siguranță. Imi place să ajut! Când văd bucuria din ochii oamenilor, aceașta îmi dau puterea de a nu renunța la viață! ASTA ESTE TOT CE ÎMI DORESC PENTRU MINE ÎN ACEST MOMENT. DACĂ NU MAI INTERVINE NIMIC ȘI VOR FI DONAȚII SUFICIENTE, URMEAZĂ SĂ PLEC LA VIENA PE 25 MAI. AICI URMEAZĂ SĂ ÎNCEP PROCEDURILE DE CHIMIOTERAPIE, RADIOTERAPIE”, spune Aurel Firu.

Astfel de oameni ne învață să prețuim viața, să nu renunțăm la luptă, să nu dăm importanță problemelor minore din viață, să ne ajutam semenii la greu și să avem credința că Dumnezeu nu ne va lăsa niciodată!