Prima gravida infectata cu Sars Cov 2 a fost vindecata si externata astazi din Maternitatea Filantropia Craiova. Aceasta a vrut sa multumeasca echipei care a ajutat la vindecare sa.

0
3633

Pe 26 aprilie s-a internat prima pacienta insarcinata, infectata cu Sars Cov2 in maternitatea Filantropia-Sarari. Aceasta a ajuns in Maternitate in urma transferului dintr-un alt judet unde fusese testata pozitiv. Datorita existentei unei patologii asociate sarcinii preexistente infectiei Covid a fost necesar transferul intr-o maternitate de rang superior. A fost monitorixata din punct de vedere materno- fetal si a primit terapie antiinfectioasa specifica, conform ghidurilor in vigoare. Nu au aparut complicatii pe perioada internarii.

A fost testata in ziua a 12-a si a 14-a, ambele teste iesind negative. Astazi i s- a facut externarea. Pacienta si-a dorit foarte mult sa cunoasca echipa care a avut grija de ea: „Vreau sa le vad pe doamnele care m-au salvat pe mine si pe copil, fara echipament de protectie. M-au tratat foarte bine, in fiecare zi mi-aduceau flori. Nu am cuvinte sa le multumesc“, a declarat pacienta astazi la externare.

Momentul a fost foarte emotionant atunci cand toata echipa s-a prezentat indeplinindu-i dorinta pacientei de a le vedea fata, in special ochii. Felicitari tuturor!