Sistem nou pentru testarea pacienților suspecți de Coronavirus la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”!

0
2770

Astăzi a sosit noul sistem Real Time PCR pentru testarea pacienților suspecți  de coronavirus. Începând de astăzi, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Victor Babeș Craiova are un sistem REAL TIME PCR pentru depistarea coronavirusului, printr-o finanțare de la Primăria Craiova. În cel mai scurt timp posibil (maxim 24 ore) va fi pus în funcțiune și se va putea începe testarea.

Este vorba de o linie de biologie moleculară complet automată (inclusiv combina de stocare). Acest echipament modern permite Spitalului Victor Babeș să efectueze de sase ori mai multe teste pe zi față de capacitatea de până acum, dar și cu un cost mult mai mic pentru fiecare testare în parte. Sistemul oferă rezultate în timp foarte scurt, cu costuri minime și fără erori. În plus, fiind vorba de o linie complet automată de testare, personalul poate fi relocat către alte necesități sau urgențe.

Directorul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Craiova a declarat pentru ziarul nostru ca a ajuns în spital o linie de biologie moleculară complet automată pentru depistarea virusului SARS-CoV-2. Capacitatea acestei linii este una foarte mare, realizează de opt ori mai multe teste de exemplu 280 de probe în 24 h. Diferența este una notabilă, demnă de luat în calcul, timpul de așteptare al rezultatelor problelor se reduce de la zile la ore. Va fi pusă în funcțiune după aclimatizare, în cel mai scurt timp.