S-au finalizat lucrările de reparații la clădirea în care va funcționa cel de-al doilea accelerator liniar de radioterapie al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova

0
1958

La începutul acestui an au fost alocate fondurile necesare pentru reabilitarea spațiilor în care funcționează cabinetele medicale ale Clinicii de Radioterapie.

Renovarea a presupus lucrări interioare de întărire a zidurilor pentru asigurarea protecției împotriva radioactivității, refacerea tencuielilor și a instalațiilor sanitare, termice și electrice, asigurarea sursei de încălzire și montarea unui sistem performant de supraveghere audio-video. La exterior, clădirea a fost anvelopată, acoperișul reparat, iar tâmplăria a fost înlocuită. În cadrul aceluiași proiect, imobilul a fost împrejmuit cu gard.
În perioada următoare, clădirea va fi dotată cu mobilier și cu aparatura medicală specifică serviciilor de consultație și pregătire a pacienților oncologici pentru radioterapie.

Consiliul Județean Dolj finalizează astfel un nou obiectiv menit să ofere condiții decente de tratament pentru pacienții Spitalului Clinic Județean de Urgență. Valoarea totală a investiției se ridică la 100.000 de euro.