„Am ales sa fiu medic pediatru pentru ca am vrut sa am cei mai simpatici pacienti “, declara dr. Diana Belu – Centrul Medical Speranta

0
2745

Din dragoste față de copil un părinte este în stare de orice sacrificiu. Sentimente, am putea spune, similare îl încearcă și pe un medic pediatru care lucrează în sistem. Din dragoste pentru meseria practicată, care cere o formare profesională continuă, rămâne puțin timp pentru viața personală.

”Cât este de greu să fii pediatru am întrebat-o pe dr. Diana Belu , medic pediatru in cadrul Centrului Medical Speranta

Dr .Diana Belu: Trebuie să fii atât de bine pregătit, încât să știi ce trebuie să întrebi și să nu te pierzi în detalii inutile și să-ți scape lucruri care sunt importante”, a venit răspunsul fără echivoc.


Cine este omul din spatele meseriei de pediatru?
Dr. Diana Belu: Dacă ar fi să mă definesc în câteva fraze, aș spune că sunt un om obișnuit cu hobby-uri, pasiuni care își ocupă viața în mare parte cu meseria.

Reporter: De unde a venit această pasiune pentru meseria de pediatru?
Dr. Diana Belu: Pediatru nu mi-am dorit să fiu de la început. Am dorit mai întâi să fiu medic. Când am dat la facultate nu știam multe despre medicină și a fost, cred, o fantezie de adolescent, dar de care am ținut destul de tare și după ce mi-am dat seama ce înseamnă de fapt medicina nu mi-am demontat visul, doar că a luat o altă formă. Și în momentul în care a trebuit să dau examenul de rezidențiat aveam câteva opțiuni. După care, conform mediei pe care am obținut-o puteam face niște alegeri. Mie mi-a plăcut pediatria, pentru că am avut un profesor care a știut să ne facă să iubim pediatria. Când ești student specialitățile arată cu totul altfel decât după ce ești rezident. Am terminat facultatea , am făcut un an de stagiu și cinci ani de rezidențiat. Atunci l-am cunoscut pe dr.Radu Diaconu-medicul care-si iubeste foarte mult meseria si care este si foarte iubit de micutii pacienti .Atunci mi -am dat seama ca eu ca medic voi avea cei mai simpatici pacienti.


Rep.: Si cum cum ați reușit să vă îndrăgostiți de această specialitate, pe lângă faptul că vi se explica așa de bine materia?
Dr. Diana Belu: Copilul este un pacient foarte special. Cu asta începe orice curs de pediatrie, copilul nu este un adult în miniatură. Copilul are niște resurse proprii fantastice comparativ cu adultul și atunci rezultatele pe care poți să le ai cu el sunt mult mai spectaculoase și mai rapide decât poți să le ai cu un adult.


Reporter: Cât este de greu să fii medic pediatru ?

Atunci cand iti iubesti meseria,nimic nu este greu. Sunt mici momente când de multe ori sunt mai mari satisfacțiile. Reacțiile copiilor sunt diferite. Îmi aduc aminte de o fetita care in timp ce discutam cu mama ei a inceput sa deseneze pe o reteta. M-a desenat pe mine tinand-o pe ea de mana. Pastrez si acum desenul.Vreau sa-l pun in rama pe perete.Și înainte să plece a venit, m-a îmbrățișat și i-a spus mamei ei: ”Mie îmi place de doamna doctor”

Reporter: In aceasta perioada cu ce probleme de sanatate se confrunta copiii?
Dr. Diana Belu: Acum este perioada virozelor. Trebuie sa avem mare grija pentru ca iarna cei mici sunt predispusi la viroze si raceli.


Pe dr. Diana Belu o gasiti de luni pana vineri in Centrul Medical Speranta.

PROGRAMĂRILE SE POT FACE LA CLINICĂ SAU TELEFONIC ORI PRIN EMAIL:

CARDIOLOGIE
Dr. Radu Teodoru POPA
Dr. Adrian COANDĂ
Dr. Diana DRAGU-CHERATA
Luni – Vineri: 08:00-20:00
Sâmbăta – cu programare
din cursul săptămânii
Program flexibil în funcție de programări!
Programări la telefon: 0771 493 887

PNEUMOLOGIE
Medic Primar Dr. Victor GRECU
Program flexibil în funcție de programări!
Programări la telefon: 0771 493 887

PEDIATRIE
Dr. Loredana ȘELARU
Dr. Diana BELU
Program flexibil în funcție de programări!
Programări la telefon: 0771 493 887
Medic Primar Dr. Radu DIACONU
Programări la telefon: 0731 797 776

ECOGRAFIE
Medic Primar Dr. Elena GAVRILĂ
Dr. Andreea BUZATU
Radiologie-imagistică medicală
Medic Primar Dr. Emilian POSTELNICU
Nefrologie
Program flexibil în funcție de programări!
Programări la telefon: 0771 493 887

https://youtu.be/qOCzgSPJFfA