S-a deschis un nou Centru De Imagistica in Craiova. MinFound combina tehnologia de ultima generatie cu profesionalismul echipei medicale

0
4522

Centrul de imagistica MinFound Craiova combina tehnologia de ultima generatie cu profesionalismul si expertiza echipei medicale coordonata de Conf.univ.dr. Cristian Constantin medic primar Radiologie si Imagistica Medicala.

Punctul forte al centrului de imagistica este un Computer Tomograf unic in oras – MinFound un computer tomograf de ultimă generaţie, produs de compania Minfound Medical System Europe SRL, unul din cei mai importanţi jucători la nivel mondial în producerea de aparatură medicală. Aparatul, care poartă numele de «CT 16 Quotation» oferă informaţii la o rezoluţie mare, cu o scanare minimală ca timp şi cu o expunere radioactivă foarte redusă: 16 poze/secţiune transversală.


Recunoscut pentru calitatea superioara si rezolutia inalta a imaginilor obtinute intr-un timp de examinare redus, aparatul permite nu numai efectuarea unor examinari de rutina, cat si a unor investigatii avansate.

Investiția a venit în întâmpinarea nevoilor pregnante ale pacienților care au nevoie de astfel de investigatii .

Doctor Cristian Constantin ne-a declarat ca se pot face investigatii pentru:
craniu– evaluarea patologiei vasculare si traumatice cranio-cerebrale, a celei malformative vasculare, a leziunilor tumorale intra si extranevraxiale, a patologiei degenerative, diagnosticul afectiunilor orbitei si sinusurilor fetei.
Regiunea gatului – diagnosticul si bilantul evolutiv al afectiunilor inflamatorii si tumorale al cailor aero-digestive superioare, evaluarea adenopatiilor cervicale si a leziunilor urechii, a patologiei partilor moi cervicale Torace – caracterizarea imagistica a leziunilor focale si difuze ale parenchimului pulmonar, a afectiunilor mediastinale tumorale si netumorale, inclusiv vasculare, inflamatorii infectioase si malformative sau/si traumatice, Abdomen si Pelvis – diagnosticul si caracterizarea imagistica a afectiunilor focale si difuze ale organelor parenchimatoase (ficat, splina, pancreas, rinichi, prostata, uter etc.), a afectiunilor organelor cavitare (vezica urinara), stadializarea proceselor tumorale cu punct de plecare abdominal sau pelvin, bilantul leziunilor traumaticeabdomino-pelvine, decelarea si caracterizarea colectiilor abdomino-pelvine. Totodata pacientii pot beneficia de urografie CT,flebografie,CT ureche(interna,medie), Angio CT-cranian, cervical, abdomen-pelvin, torace. Rezultatele sunt interpretate de dr. Constantin Cristian-medic primar radiologie si imagistica medicala.

Managerul Centrului, Corneliu Stanescu ne-a declarat ca investitia se ridica la aproximativ 500.000 euro iar pe viitor in centru vor fi aduse si alte aparate de inalta performanta.
Situat pe bulevardul Gheorghe Chiţu, nr.39, Centrul „Minfound“ Craiova a adus în Craiova un computer tomograf de ultimă generaţie, produs de compania Minfound Medical System Europe SRL, unul din cei mai importanţi jucători la nivel mondial în producerea de aparatură medicală. Aparatul, care poartă numele de «CT 16 Quotation» oferă informaţii la o rezoluţie mare, cu o scanare minimală ca timp şi cu o expunere radioactivă foarte redusă: 16 poze-secţiune transversală.
Multumesc, medicilor si colaboratorilor care astazi au participat la deschidera oficiala a centrului nostru” ,a declarat Corneliu Stanescu.

Toti cei care au nevoie de informatii pot suna la telefon: 0764.99.25.88