Oameni ca mine: Caravana națională a vaccinării, o nouă campanie de informare în masă a ajuns în Dolj

0
1470

Prima caravană dedicată educației despre sănătatea publică, în context pandemic, organizată și susținută de mediul privat din România, a ajuns în Dolj. Ieri, în Craiova, în comuna Bulzești, la Centrul de Permanență Frățila. Coordonatorul Centrului de Permanență este dr. Tageldin Hisham, un medic iubit de comunitate și care a depus mult efort alături de echipa medicală pentru a-i convinge pe cetățeni să se vaccineze. Caravana Vaccinării a ajuns în Frățilă pentru a-l susține pe medicul Hageldin, pe autorități, dar și pentru a le explica cetățenilor cât de importantă este vaccinarea. Zeci de cetățeni s-au așezat la rând pentru a se vaccina. Tineri sau bătrâni, la prima sau la a treia doză, cu toții au avut același mesaj: „Ne vaccinăm pentru sănătatea noastră și a celor dragi!”

Doctorul Tageldin Hisham ne-a declarat: „Mă bucur că o parte din comunitate a înțeles. Aici rata îmbolnavirilor cu Corona este una mare. Comuna Bulzești are peste 7500 de locuitori. Trebuie să-i convingem pe oameni să se vaccineze. Noi mergem inclusiv acasă la cei care nu se pot deplasa, pentru că nu ne dorim ca acești oameni să se prăpadească. Le mulțumesc celor din Caravana Vaccinării, cetățenilor că au înțeles și dumneavoastră celor din presă pentru susținere.”

Primarul comunei, Sorescu Gin, prezent la această acțiune, ne-a declarat: „Dacă nu l-am fi avut pe domnul doctor, nu știu ce ne făceam. A lipsit o perioadă, dar acum s-a întors. A reușit să aibă o echipă foarte bună, se luptă pentru sănătatea oamenilor, îi iubește, dar și locuitorii au încredere în dânsul. Mă bucur că au venit într-un număr așa mare astăzi să se vaccineze. Fiind o localitate de graniță au venit cetățeni din Dolj, Olt și Vâlcea.”


Reprezentanții echipei Caravana Vaccinării spun că inițiativa aparține mediului privat. „Vrem să conștientizăm românii că în acest moment vaccinul este soluția de a scăpa de pandemie. Am venit în Dolj, la Craiova și astăzi în Bulzești. Aici rata îmbolnăvitilor este una mare, trebuie să-i convingem pe oameni să se vaccineze.”

„Lansez cu acestă ocazie invitația tuturor celor care doresc să se alăture mesajelor de responsabilizare pentru atingerea obiectivului prioritar de siguranță publică și încurajarea adresabilității la vaccinare. Este nevoie, mai mult ca oricând, să dovedim lecția solidarității, pentru binele nostru și al întregii comunități.” Col. dr. Valeriu Gheorghiță

Caravana Vaccinării se va desfășura în județele Dolj, Olt și Argeș. Locuitorii acestor județe au ocazia de a participa la sesiuni informaționale, cu caracter educativ, despre importanța, necesitatea vaccinării.
Orice persoană care are nelămuriri, întrebări despre vaccinare și dorește să se informeze, este invitată să ia parte la caravana OAMENICAMINE, care a venit special în Craiova (13, 14 noiembrie), Slatina (16,17 noiembrie) și Pitești (20, 21 noiembrie). Publicul va putea astfel interacționa cu reprezentanți ai lumii medicale, profesioniști, medici din comunitățile locale.