Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Craiova a redus numarul de teste Covid 19 din cauza lipsei kiturilor de testare

0
2931

Doctor Adina Turcu – directorul spitalului ne-a declarat ca este lansata comanda pentru 3800 de teste, dar pentru ca acestea vin din Statele Unite ale Americii s-a intarziat cu aprovizionare. „Este adevarat ca in acest moment nu putem face 200 de teste/zi cum faceam pana acum, dar nu putem spune ca este cineva vinovat. Am lansat comanda, am primit doar testele de detectie, dar nu si pe cele de extractie. Saptamana viitoare o sa ne ajunga. Acum facem doar 72 de teste/zi. Astazi DSP-ul a venit in control este adevarat, le-am explicat situatia scaderii capacitatii de testare”.

Dr. Valeria Andreescu directorul DSP Dolj a declarat pentru ziarul nostru: „Acum cei de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes utilizeaza metoda de extracție manuala si pentru 24 probe dureaza între 7 și 8 ore. Apoi se face detecția cu analizorul automat care dureaza 3 ore, astfel ca timpul total estimat este de 10 ore. Echipa lucreaza in ture de 24 ore, intr-o situatie ideala, rezultand ca se pot efectua doua etape de extracție, ceea ce duce la scaderea capacitatii de testare. Am inteles ca au lansat comanda pentru kituri si ca saptamana viitoare vor ajunge.”

Am fost anuntati in urma cu trei zile ca a scazut capacitatea de testare la Spitalul De Boli Infectioase Victor Babes. Au sincope in aprovizionare, a adaugat dr. Valeria Andreescu -directorul Dsp Dolj.