Maternitatea Madonna Maria va inaugura o unitate de transfuzie sanguină, devenind singura unitate spitalicească privată din S-V țării care are o unitate proprie

0
823

Joi, 22 aprilie, se inaugureaza Unitatea de Transfuzie Sanguina din cadrul spitalului MaDonna Maria, Craiova.


Inaugurarea va fi facuta de catre Altetea Sa Regala, Printul Nicolae al Romaniei alaturi Alexandra Preda, managerul spitalului MaDonna Maria si Conf. Univ. Dr. Adriana Turculeanu, directoarea Centrului Regional de Transfuzie Sanguina Craiova.

Spitalul MaDonna Maria devine astfel singura unitate spitaliceasca privata din sud-vestul tarii care are unitate de transfuzie sanguina proprie, oferind astfel un nou tip de serviciu medical. Spitalul MaDonna Maria este spital monospecialitate de obstetrica-ginecologie si functiona in trecut cu un contract extern pentru furnizarea de sange si produse sanguine. Cum legislatia s-a schimbat si niciun spital nu mai poate sa administreze sange pacientilor daca nu are unitate de transfuzie proprie, s-a decis inaugurarea unei unitati de transfuzii proprii.

Maternitatea MaDonna Maria – Spital Privat de Obstetrica-Ginecologie – prima maternitate privata din zona Olteniei a fost infiintata in anul 2011 in Craiova din dorinta de a oferi femeilor din sud-vestul tarii posibilitatea de a aduce pe lume un copil in mediul privat. Investitia initiala a fost una majora iar o mare parte din fondurile sale au mers catre sectiile de Terapie Intensiva Adulti si Terapie Intensiva Neonatologie. Anul 2021 vine cu o noua investitie in Unitatea de Transfuzie Sanguina.

“Ne dorim sa ne imbunatatim mereu serviciile si sa oferim un inalt grad de incredere si siguranta tuturor pacientelor noastre. Cu aceasta investitie in unitatea de transfuzie, Spitalul Madonna Maria Craiova in mod cert va reusi sa mentina si chiar sa imbunatateasca indicatorii actuali, anume o rata de transfer catre oricare alta unitate spitaliceasca de sub 0,08% “- Alexandra Preda, spitalul MaDonna Maria Craiova.