Dr.Leontina Surtea-directorul medical al Maternitatii MaDonna Maria din Craiova a primit distinctia: „Performanta in Medicina Materno-Fetala” la gala “I Succes”

0
3448

Unul dintre cei mai cunoscuti medici de obstetrica ginecologie cu supraspecializare in Medicina Materno-Fetala, dr. Leontina Surtea a fost premiata la Gala “I Succes”! Doctor Leontina Surtea -directorul medical al primei maternitati private din Oltenia-Maternitatea MaDonna Maria a primit distincția : “ Performanta in Medicina Materno-Fetala“.


Absolventa a Facultatii de Medicina din Craiova, a facut stagiile de internat in chirurgie si rezidentiat in obstetrica – ginecologie, dupa care a sustinut examenele de specialist la Facultatea de Medicina “Carol Davila” din Bucuresti.


​Cursurile postuniversitare de Sanatatea Reproducerii ca si stagiile desfasurate la Spitalul Cantonal Universitar al Facultatii de medicina din Geneva, Elvetia, au contribuit la completarea cunostiintelor de specialitate, iar colaborarea cu experti ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii cu sediul la Geneva au facut posibila aparitia uneia dintre primele carti de contraceptie editate in Romania. Iata ce declara doctor Surtea directorul medical al maternitatii MaDonna Maria din Craiova: “Este miraculos.Eu cred ca mi-am ales cea mai importanta si frumoasa meserie din lume.Faptul ca simti pentru prima data bataile inimii unui copilas pe care-l tii in maini si tipatul victorios in momentul nasterii eu consider toate acestea sunt un MIRACOL .Colectivul din MaDonna Maria este unul format din profesionisti ,medicii accepta si sustin tot ce este nou si inovativ in materie.Imi aduc aminte de primul aparat de screening neonatal pe care l-am adus in Maternitate, metoda inovativa la nivelul anului 2016 pentru supravegherea in conditii foarte bune a evolutieisarcinii, testarea structurii cromozomiale a viitorului bebelus.Deci viitoarele mamici au inteles ca pot afla din timp daca viitorul copil s-ar putea naste cu probleme de sanatate.


Cat de importanta este medicina Materno-Fetala?


Medicina materno-fetala este dedicata ingrijirii pacientelor care prezinta o sarcina cu risc crescut, situatie in care pot aparea o serie de complicatii care pot afecta fatul sau starea de sanatate a viitoarei mame.
Expertii in Medicina Materno-Fetala din cadrul Spitalului MaDonna Maria sunt medici obstetricieni cu o supraspecializare in acest domeniu, avand cunostinte avansate privind complicatiile obstetricale, medicale, genetice si chirurgicale ale sarcinii cu risc si impactul acestora asupra mamei si fatului si putand efectua proceduri complexe de diagnostic si tratament. Aici medicii pun pret pe inovatie si sunt de mare incredere.


In Spitalul-Maternitate MaDonna Maria puteti beneficia atat de ecografiile de rutina, insotite de explicatii competente, intr-un mediu sigur de care se pot bucura si familiile viitoarelor mamici, cat si de consult de urmarire la cel mai inalt standard profesional, in cazul sarcinilor cu risc sau cu probleme fetale,declara doctor Leontina Surtea medic primar obstetrica-ginecologie ,doctor in stiinte medicale cu supraspecializare in Medicina Materno-Fetala in cadrul Maternitatii MaDonna Maria. Depistarea unei anomalii fetale este urmata de o consiliere completa si corecta, impreuna cu medicul curant pentru ca o sarcina cu risc crescut poate fi un eveniment stresant atat inainte, in timpul, cat si dupa nastere. Daca mamica are o sarcina cu risc crescut, atat ea, cat si copilul are nevoie de monitorizare si ingrijire speciala de-a lungul sarcinii. Cand medicul obstetrician ii recomanda o consultatie la un specialist in medicina materno-fetala sau o ecografie de depistare a malformatiilor fetale, specialistii nostri sunt aici sa o ajute.