In cadrul Maternitatii GynMed Craiova interventiile chirurgicale ginecologice si generale sunt realizate de dr. Dragos Margaritescu-medic primar chirurg

0
6354

In cadrul Maternitatii GynMed Craiova, doctorul Dragos Margaritescu-medic primar chirurgie generala realizeaza o serie interventii chirurgicale laparoscopice si clasice.

Reporter: Domnule doctor ce reprezinta operatiile laparoscopice?
Doctor Dragos Margaritescu: Operatiile laparoscopice reprezinta tendinta actuala de abordare a afectiunilor ginecologice. Interventia laparoscopica este indicata intr-un numar din ce in ce mai mare de boli ale aparatului genital feminin, avand ca principal avantaj o recuperare foarte rapida. Practic, in majoritatea cazurilor spitalizarea este de doar de 1-2 zile, iar recuperearea completa cu reluarea activitatilor zilnice este de 1-3 saptamani. In comparatie cu operatiile clasice, tratamentul administrat postoperator este minim.

Reporter: Cum se realizeaza interventia laparoscopica?
Dr. Dragos Margaritescu: Se foloseste un echipament endoscopic compus din telescop – un tub optic cu diametru mic (5-10 milimetri), conectat la o camera video si o sursa de lumina. Datorita dimensiunii mici, acesta poate fi manevrat in zone care ar fi dificil sau imposibil de explorat in chirurgia clasica. In plus, chirurgul poate vizualiza o imagine marita a organelor pe un monitor special, ceea ce ii va permite sa vada structurile mult mai clar decat este posibil in operatia “deschisa”. Aceasta procedura necesita un instrumentar adecvat – pentru suturi si hemostaza – si o buna tehnica chirurgicala.

Reporter: Ce afectiuni tratati in cadrul Maternitatii GynMed?
Dr. Dragos Margaritescu: Gama afectiunilor care se preteaza la interventii laparoscopice este foarte vasta si a fost extinsa pe masura ce tehnicile chirurgicale au fost perfectionate si din ce in ce mai multi doctori au inceput sa practice acest gen de operatii. Laparoscopia este indicata in cazul tuturor tumorilor benigne – chisturi ovariene, fibroame uterine si afectiunilor trompelor uterine. Metoda este folosita in diagnosticarea si tratarea afectiunilor responsabile de aparitia infertilitatii, in tratarea unor afectiuni uroginecologice, precum si in oncologia ginecologica. Efectuarea acestor operatii presupune o evaluare corecta a cazurilor care se preteaza la acest gen de interventie, un personal medical calificat si antrenat precum si aparatura necesara pentru efectuarea operatiilor laparoscopice.

Reporter:De ce sa alegem Maternitatea GynMed ?
Doctor Dragos Margaritescu: V-am spus, pentru ca exista o serie de avantaje. Avantajele chirurgiei minim invazive: complicatii intraoperatorii reduse  in cazul laparoscopiei/histeroscopiei imaginea apare mult marita permitand evidentierea unor detalii anatomice nevizualizabile in cazul chirurgiei clasice, pierdere de sange intraoperator redusa,durere postoperatorie redusa ca intensitate si de scurta durata, spitalizare de scurta durata,consum redus de medicamente, reintegrare sociala si profesionala rapida. Maternitatea s-a dezvoltat permanent din dorinta de a raspunde celor mai exigente asteptari ale pacientelor care apeleaza la serviciile medicale indiferent de varsta lor, incepand de la pubertate, trecand prin perioada preconceptionala, perioada maternitatii si pana la menopauza. De aceea clinica Gyn Med a devenit alegerea perfecta pentru cei care doresc sa beneficieze de servicii medicale intr-un ambient modern, sigur, dotat la standard europene.

GYN MED va pune la dispoziție urmatoarele servicii medicale:
Chirurgie Generală
Servicii Chirurgicale Generale
Chirurgie Abdominală
Chirurgie Endocrină
Chirurgie Vasculară Periferică
Colecistectomie
Apendicectomie
Hernie Inghinală, Femurala
Linie Albă / Hernie
Eventrații
Tumori Mamare
Servicii Chirurgicale – Chirurgie Infertilitate
Chirurgie Ovariană
Chirurgie Trompe
Chirurgie Uterină
Chistectomie Ovariană
Drilling Ovarian
Ovarectomie