Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie MaDonna Maria din Craiova respectă toate măsurile de prevenție, igiena, sterilizare şi dezinfectare impuse de noul context epidemiologic

0
2203

In cadrul noului context epidemiologic, Spitalului de Obstetrica si Ginecologie MaDonna Maria din Craiova, prima maternitate privata din regiunea Oltenia, ne informează că vor fi respectate toate masurile necesare de preventie, igiena, sterilizare si dezinfectare pentru ca toti pacientii sa aibe parte de siguranta.

Informare / Instructiuni pentru paciente in noul context epidemiologic

„Dragile noastre,

Dorim sa ne aratam tot suportul fata de dvs. si familiile dvs. in aceste momente delicate prin care trece tara noastra din cauza amenintarii cu noul Coronavirus COVID-19.

• Noi, cei de la Maternitatea MaDonna Maria Craiova, suntem aici pentru ca dvs. sa puteti beneficia de serviciile noastre medicale. Toata echipa noastra compusa din specialisti in domeniul medical este la lucru, mereu la dispozitia dumneavoastra cu toate masurile suplimentare de preventie la zi conform normelor impuse de autoritati.

• Pacientelor insarcinate care urmeaza sa nasca in perioada urmatoare , le comunicam faptul ca suntem in permanenta la dispozitia lor pentru ca impreuna sa putem asigura venirea pe lume a nou-nascutului in cele mai bune si sigure conditii.

• Inca de pe data de 09.03.2020, conform normelor impuse de Ministerul Sanatatii, Departamentul pentru Situatii de Urgenta si Directia de Sanatate Publica, toate persoanele care ajung la noi in spital sunt supuse triajului epidemiologic. In cadrul Spitalului MaDonna Maria sunt respectate toate masurile necesare de preventive, igiena, sterilizare si dezinfectare pentru ca toti pacientii nostri sa aibe parte de siguranta.

• Accesul vizitatorilor este limitat pana pe data de 31 martie cu posibilitatea de prelungire.

• Exista si o reglementare interna cu privirea la limitarea la un numar de maxim 4 persoane ce pot fi prezente concomitent in sala de asteptare.

• In privinta organizarii programarilor efectuate pentru cabinetele de specialitate din cadrul spitalului, va rugam sa va prezentati singure la consulatii si sa respectati ora programarii, fara insa a veni mai devreme.

• In momentul efectuarii programarilor telefonice si in momentul completarii formularelor agreate de catre Ministerul Sanatatii si DSP, facem un apel catre dvs sa dati dovada de sinceritate si civism. Va rugam sa transmiteti cu cea mai mare rigurozitate informatiile despre prezentarea eventualelor simptome cu noul Coronavirus sau despre declararea calatoriilor din zonele cu risc, ori contactul direct cu diferite persoane ce au fost in zone cu risc sau care manifesta simptomatologia specifica.

• Dorim in principal sa punctam si aspecul eventualei limitari sau interzicerii circulatiei. Pacientele cu programare la medic vor putea in mod evident merge la medic. De asemenea , pacientele ce prezinta situatii urgente ce necesita supraveghere medicala, tratament etc. in mod evident vor putea merge la medicul lor ginecolog chiar daca sunteti din judetele limitrofe.

• Spitalul MaDonna Maria este singura institutie medicala din sud-vestul tarii ce a pus in aplicare inca de la momentul inaugurarii, serviciul de sterilizarea aerului cu ultraviolete si ventilare fortata. Aceasta tehnica este acum folosita si in China pentru distrugerea oricaror potentiale urme ale noului Coronavirus in toate spatiile inchise cum ar fi : incaperi, ascensoare, autobuze etc. Aceasta s-a dovedit a fi cea mai noua, eficienta, HI_TECH si ultrarapida metoda folosita ce ofera un maxim de siguranta atata pacientelor ce ni se adreseaza cat si cadrelor noastre medicale. Folosim acest sistem de sterilizare a aerului si suprafetelor in toate incaperile cum ar fi : sala de operatie, sala de nasteri, salon neonatologie, saloane terapie instensiva, dar si cabinete de consultatii, receptie etc.

• Asa cum am facut-o de fiecare data, suntem pregatiti pentru dumneavoastra nu numai cu cei mai buni specialisti din domeniu, ci si cu cele mai bune medicamente si materiale sanitare. Stocurile noastre sunt suficiente, iar furnizorii nostri nationali si internationali ne-au reasigurat de deplina lor disponibilitate si colaborare pentru a onora orice comanda a Spitalului MaDonna Maria Craiova.

Spitalul MaDonna Maria face apel la calm, intelegere si civism , dar si la respectarea tuturor masurilor transmise de catre institutiile abilitate, masuri ce se pot modifica de la o ora la alta. Autoritatile fac tot ce le sta in puteri pentru a controla mai usor pandemia de coronavirus , pentru a limita noile infectari , dar si pentru a usura munca noastra, a celor ce activam in sistemul medical.”

„Nu ignorari recomandarile!
Suntem aici, pentru Dumneavoastra!”