În acest moment am crescut cu 14 numărul de paturi în secția ATI NonCovid și acest lucru ne-a ajutat să salvăm vieți, pentru că din păcate aproape în fiecare zi avem pacienți -victime ale accidentelor rutiere,”declara Laurențiu Ivanovici-manager SCJU Craiova

0
630

Este a treia saptamana de cand in SCJU Craiova nu mai este niciun pacient aflat in stare grava din cauza infectiei cu Sars Cov 2. „De 20 de zile nu s-a mai prezentat in UPU niciun pacient infectat iar in sectia ATI Covid nu este acum niciun pacient,”ne-a declarat directorul SCJU Laurentiu Ivanovici .In aceste conditii conducerea SCJU Craiova a luat decizia de a reduce temporar numarul de paturi pentru pacienti ATI COVID si a creste cu acelasi numar de paturi pentru pacienti ATI NON COVID.

Este vorba de 14 paturi in plus la sectia Ati Non Covid .”Acest lucru ne-a ajutat sa salvam vieti in urma accidentelor rutiere,pentru ca din pacate in ultima perioada numarul acestora a crescut,multi pacienti fiind tineri. Aproape in fiecare zi sunt prezenti pacienti care sunt victime ale accidentelor rutiere unul din motive fiind acela ca de la 1 Iunie au fost ridicate restrictiile. In aceasta perioada am readus sectiile de ORL si OFTALMOLOGIE in vechile locatii, astfel incat acum activitatea se desfasoara normal.Insa nu putem lasa garda jos si ca atare suntem pregatiti in cazul in care vom avea din nou pacienti infectati cu Sars Cov2. Momentan avem la parterul Clinicii de Cardiologie amenajate 10 paturi ATI Covid. Ne dorim insa sa nu mai avem parte de aceste cazuri si sa revenim la normal cu activitatea in toate sectiile spitalului pentru ca multi pacienti sa poata fi tratati de afectiunile cronice si nu numai „.