Experiența Harmony Welness Center – Echilibrul între sport, dietă și emoții

0
2921

Ziarul Sănătatea: Doamna dr. Roșianu, spuneți-ne, ce este yoga?

Dr. Mihaela Roșianu – Medicină Generală și Nutriție Harmony Welness Center: Yoga este o practică și o meditație străveche ce a devenit din ce în ce mai populară în societatea ocupată de astăzi și mai ales în acestă perioadă dificilă pentru toata lumea – Infecția cu Sars Cov2. Pentru multe persoane, yoga oferă o retragere din viața lor haotică, ocupată și cu mult stres. Acest lucru este adevărat, dacă practici postura pisicii pe un covoraș în dormitorul tău, într-un ashram din India sau chiar în Times Square din New York. Yoga oferă multe alte beneficii psihice și fizice. Scopul practicii yoga este să te provoci fizic, dar să nu te simți copleșit, de aceea accentul este pe respirația ta, în timp ce mintea ta este calmă.

Ziarul Sănătatea: Este  Harmony Welness Center o experiență?

Dr. Roșianu Mihaela: În primul rând, Harmony Wellness Center este singurul centru de yoga, nutriție și sănătate holistică din Craiova. Pentru că avem o viziune holistică asupra echilibrului, folosim elemente de medicină aiurvedică care conduc la armonie și echilibru, la atingerea unei stări generale de bine. Suntem cunoscuți la nivel național, în top of mind-ul celor care au nevoie de serviciile noastre și suntem încântați sa colaborăm cu vizionari, medici și alți experți care ne inspiră permanent pe drumul spre echilibru.

Ziarul Sănătatea: Ce beneficii avem dacă practicăm yoga?

Dr.Mihaela Roșianu – instructor de yoga – Harmony Welness Center: O imagine mai bună asupra corpului nostru. Yoga dezvoltă conștientizarea interioară, îți concentrează atenția asupra abilităților corpului  în momentul prezent și ajută la dezvoltarea respirației și a forței minții și a corpului. Nu este vorba despre aspectul fizic.

Studiourile de yoga de obicei nu au oglinzi, ca oamenii să își poată concentra conștientizarea spre interior, ci nu pe oamenii din jurul lor. Sondajele au descoperit că cei care practicau yoga erau mai conștienți de corpul lor decât oamenii care nu practicau yoga. Erau, de asemenea, mai mulțumiți și mai puțin critici cu corpul lor. Din aceste motive, yoga a devenit o parte integrantă în tratamentul tulburărilor alimentare și a programelor care promovează imaginea corporală pozitivă și stima de sine.

Ziarul Sănătatea: Practicând yoga poți pierde din greutate?

Dr.Mihaela Roșianu: Cercetătorii au descoperit că persoanele care au practicat yoga cel puțin 30 de minute pe săptămână, timp de minim patru ani, au câștigat mai puțină greutate în perioada adultă medie. În general, cei care practicau yoga, aveau indici de masă corporală mai mici (IMC), comparativ cu cei care nu practicau yoga.Dacă obiectivul este pierderea în greutate, alegerea unuia dintre stilurile de yoga viguroase, este alegerea inteligentă. Aceste clase durează în mod tradițional 90 de minute și pot avea cu siguranță un beneficiu asupra arderilor.

Noi la Harmony Welness avem o echipă formată din medici, terapeuți și instructori și te ajută să îți atingi obiectivele. Vei învăța să schimbi obiceiurile alimentare care îți dăunează, cu altele care te ajută să ajungi la sănătatea dorită! Încurajăm nutriția sanatoasă, ca mod de viață, nu ca dietă și credem cu tărie că hrana este cel mai bun medicament! În prezent, nutriția poate fi înțeleasă ca fiind o formă de tratare a unor afecțiuni medicale și a simptomelor asociate acestora, prin utilizarea unei diete personalizate specifice. Spre exemplu, în această lună,  demaraăm un program pilot destinat tuturor doamnelor și domnișoarelor care-și doresc să arate bine și să se simtă bine. Un grup de terapeuți ai centrului le va ajuta pe acestea să ajungă intr-o formă foarte bună: atât pe exterior cât și pe interior.

Din această echipă-suport fac parte specialisti: eu, ca și medic nutriționist și instructor de yoga și Ancuța Vintilă, ca și psihoterapeut ce va oferi suport pe psihonutriție. Avem de asemenea și un terapeut energetic și instructor de dans. Grupurile se vor întalni o dată pe săptămână, timp de 60 minunte, cu specialiștii centrului, dar pot obține informații suplimentare și în urma unor discuții individuale cu specialiștii noștri. În cadrul centrului abordăm acest lucru cu multă seriozitate, oferindu-le clientelor noastre tot spriiinul de care au nevoie. Nu este ușor să dai surplusul de kilograme singur și ca atare noi oferim diete personalizate, în funcție de starea de sănătate, starea psihică si gusturile alimentare ale fiecărei persoane.