„Există multe probleme cu care se confruntă pacienții cu COVID-19 după negativarea virala, probleme care care pot varia de la cele fizice la cele emoționale. Începerea unui program de reabilitare imediat după declararea negativa a pacientului il poate ajuta să revină cât mai repede la viața și activitățile lui normale”, declară dr.Doinița Stănescu -medicul-șef al Spitalului TopMed BunaVestire


Persoanele care se recuperează după COVID-19 pot avea dificultăți la mers, urcarea scărilor, respirația, vorbirea, înghițire și îndeplinirea altor sarcini zilnice pe care majoritatea dintre noi nu le constientizam. În plus, perioadele de izolare îndelungată, ideea ca te-ai confruntat cu o boală care pune viața în pericol pot duce la anxietate, depresie și tulburări de stres posttraumatic.
Desi SARS-CoV-2 prezintă un tablou de afectare plurisistemică,pneumoniile asociate cu coronavirus sunt unele din cele mai periculoase boli cauzate de acest virus. Mărimea acestei afectări și dizabilități este încă necunoscută, dar din cercetările timpurii este clar că acești pacienți vor avea nevoie de reabilitare în toate fazele bolii – acute, post-acute și pe termen lung.


Spitalul de Recuperare Medicală și Ozonoterapie TopMed BunaVestire din Craiova vine acum in sprijinul pacientilor care au fost infectati cu Covid-19 printr-un program individualizat de recuperare bazat pe Ozonoterapie,salină și fiziokinetoterapie.


Dr.Stănescu Doinița ne-a declarat că pacienții care au apelat la ozonoterapie se recuperează foarte bine.
Ozonul este un gaz cu efect virusostatic. Moleculele de ozon oxidează moleculele virusului din organism, încetinind astfel răspândirea acestuia. Odata cu negativarea prin rezultat asupra virusului nu înseamnă că sunt anihilate mecanismele acestuia de distrugere. Prin terapia cu ozon aplicata perfuzabil (suplimentarea aportului de mix O3-O2 in organism) obtinem un efect favorabil asupra ficatului, sistemului limfatic, neuronilor, unde cea mai mare parte a masei virale este păstrată la nivel intracelular.


Utilizarea terapiei cu ozon în coronavirus permite organismului să se refacă, să lupte împotriva efectelor distrugatoare ale virusului, să întărească apărarea corpului, să îmbunătățească starea sistemului respirator și nervos. Terapia sistemică cu ozon vă permite să opriți dezvoltarea infecției virale în organism și accelerează procesele de regenerare în caz de complicații (SARS).
Durata ședințelor de ozonoterapie și numărul acestora sunt determinate de medic pentru fiecare pacient în mod individual.


Scopurile de bază a reabilitării pacienților:
- îmbunătățirea funcționării sistemului respirator;
- profilaxia procesului de adeziune, pneumofibrozei;
- evitarea simptomelor reziduale;
- restabilirea sistemului imunitar;
- stabilizarea stării psihoemoționale;
- profilaxia apariției stărilor recidivante.


Unul dintre cele mai spectaculoase rezultate obținute prin ozonoterapie a fost recuperarea unui pacient italian care din păcate în urma infecției cu Covid a rămas dependent de oxigen.”Vine la ședințe în carucior cu rotile adus de soție.A apelat la ozonterapie ca ultimă soluție după ce din păcate a încercar mai multe terapii de recuperare. Deja după câteva ședințe au început să vină și rezultatele “declară dr.Stănescu.
Gino Mancuso cetătean italian a contactat boala în Franța.Soția acestuia Cristiana Șerban ne-a declarat că soțul ei nu a crezut în virus,a refuzat să se vaccineze și din păcate a făcut o formă foare gravă.”A fost în comă indusă.Am crezut că-l pierd.Uitați-vă dintr-un om atletic, sportiv, care mergea la vânătoare zeci de kilometrii pe jos, acum a ajuns în scaun cu rotile, dependent de oxigen. Am încercat foarte multe tratamente și terapii post covid. Din păcate fără rezultate. Am auzit de terapiile cu ozon și de rezultatele foarte bune obținute de dr.Stănescu în cadrul Spitalului TopMed Bunavestire din Craiova. Am început de curând și Gino ae simte mult mai bine. Aveți grijă de voi,protejați-vă și vaccinați-vă” a declarat Cristiana Serban.

