In aceste zile in Clinica ATI a SCJU Craiova se montează inca 5 paturi de terapiei intensiva. Sectia ATI COVID-19 va beneficia de saptamana viitoare de un număr de 25 de paturi.

0
864


Conducerea Spitalului Județean de Urgență Craiova a dispus saptamana trecută mai multe măsuri pe termen scurt și mediu în vederea reorganizării clinicii ATI – sector COVID din incinta unității medicale, având în vedere situația existentă, și anume 20 de paturi de ATI pentru pacienții adulți confirmați cu COVID-19 și de 4 paturi ATI pentru copiii confirmați cu SARS-COV 2, număr de paturi ATI insuficient în perioadele în care numărul de infectări la nivel local și național crește. În consecință, reprezentanții SCJUC au implementat măsuri de rezolvare a situațiilor de criză provocate de lipsa locurilor în ATI.

Pe termen scurt, până la 05.04.2021, se va reorganiza Sectorul ATI COVID prin creșterea numărului de paturi de anestezie și terapie intensivă de la 20 la 25 pentru pacienti adulți COVID-19 pozitivi și va reduce de la 4 la 2 numărul de paturi ATI pentru copii COVID-19 pozitivi. Reducerea numărului de paturi pentru copiii infectați cu Covid-19 este determinată de incidența redusă a cazurilor – doar 3 copii confirmați cu COVID-19 au fost internați în clinica ATI sector Covid a SCJUC, până în prezent, în decurs de un an.