Etajul cinci al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, destinat internării copiilor, a fost renovat

0
2794

Autor: Cristina Cârstea

Micuții internați la Spitalul „Victor Babeş” din Craiova vor beneficia de condiții mai bune de spitalizare. Unul dintre etajele destinate internării copiilor a fost renovat complet, iar în această dimineată a avut loc recepția lucrărilor.

Renovarea a avut loc la etajul cinci al spitalului. Astfel au fost efectuate lucrări de igienizare, a fost instalat un sistem de climatizare, s-a realizat aplicarea de pardoseală din PVC special conceputa pentru spitale, s-a schimbat mobilierul şi s-au achiziționat frigidere și televizoare noi, pentru ca perioada de spitalizare să fie mai uşoară.

În ceea ce priveşte partea de aparatură medicală, a fost achiziționat un ecograf performant, dar și o autosanitară pentru transportul pacienților.

„Încercăm să le oferim micuților condiții hoteliere îmbinate cu ospitalitatea și profesionalismul medicilor de aici. Ne dorim să creăm o ambianță cat ma plăcută micuțiilor spitalizati pentru a trece mai uşor peste perioada spitalizarii.

Investiția realizata in cadrul etajului cinci al Spitalului a fost realizată de către Primăria Municipiului Craiova. Finanțarea a foat acordată în acest an. S-au alocat 150.000 RON pentru sistemul de climatizare, 174.000 RON  pardoselilor de PVC și lucrărilor de igienizare care au costat 149.000 RON.

La acest etaj sunt 15 saloane. De îngrijirea micuților din aceste saloane se ocupa 5 medici care au in grija si copiii de pe etajul superior. Saloanele sunt structurate pe grupe de vârstă și pe boli. Avem astfel 65 de paturi în internare continuă pentru copii și 15 paturi pentru însoțitori” a declarat Adina Turcu, managerul Spitalului „Victor Babeş”

Pe usa fiecarui salon este scris numele medicului care se ocupa de pacienti, alaturi de un personaj de desene animate

Managerul Spitalului a mai precizat că investitiile nu se opresc aici:

„Avem proiecte in derulare. Ne apropiem de recepție saloanelor de Pneumologie si de Boli infecțioase ale Clinicii, destinate pacientilor acuti. Am receptionat spatiile destinate farmaciei si spatiile destinate cabinetelor de explorari functionale, care se adreseaza bolnavilor de tuberculoza. Se realizaeaza si un studiu de fezabilitate pentru o clădire nouă. Reprezentantii Primăriei Municipiului Craiova ne promis că ne va ajuta în construirea unui spital pentru copii”

Dr. Cristina Roskanovic, medic în cadrul Spitalui „Victor Babeş”, afirmă că, renovarea saloanelor este foarte importanta pentru micuti:

„Pentru micii pacienți condițiile mai bune de cazare și de tratament, includ si un timp mai scurt de spitalizare. Pentru noi, medicii și pentru personalul care lucrează în această clinică, renovarea si dotarea cu aparatura moderna a acestui etaj înseamnă o muncă mai ușoară, o diagnosticare rapidă și tratamente corespunzătoare pentru fiecare mic pacient. S-au realizat investiții și în aparatură. Ne bucurăm că avem un ecograf modern pentru un diagnostic rapid si eficient si de aparatura pentru sterilizarea aerului”

Primarul Municipiului Craiova, Mihail Genoiu, a declarat că are în vedere construirea unei aripi noi a spitalului, dar şi a unui Spital de Pediatrie:

„Aceasta se află deja în stadiul de proiectare în ceea ce privește aparatura, reprezentata de un aparat RMN, un Computer Tomograf, aparate de ecografie și de radiologie..Avem semnat de asemenea si un contract de finanțare din fonduri europene nerambursabile destinat creșterii eficienței energetice a clădirilor publice. Acest contract se află la stadiul de achizitie a serviciilor de proiectare. Astfel, clădirea principală a acestui spital și o clădire aflată în apropiere vor fi refăcute și anvelopate termic la exterior din fonduri europene şi deja ne gândim să înființăm un Spital de Pediatrie”.