Centrul Medical Phoenix-Medicover are medici cardiologi cu experiență în domeniu care vă pot ajuta în vederea prevenierii tratării bolilor cardiace congenitale și insuficiențe cardiace

0
3008

PHOENIX este este prima retea de clinici private care deservește nevoile pacienților publici și privați din Oltenia.
Oferă servicii medicale la cel mai înalt nivel si și pune la dispoziție aparatură medicală de ultimă generație, alături de o echipă de medici de elită.


Centrul Medical Phoenix Medicover este deja cunoscut în Oltenia pentru baza de tratament complexă destinată recuperării medicale. Aici ajung pacienţi din întreaga regiune, atraşi de posibilitatea unei îngrijiri medicale la standarde europene, cu costuri minime. Clinica are contract cu Casa pentru Asigurări de Sănătate (CAS), aşadar numai sporul de confort trebuie acoperit de cei internaţi. Procedurile diverse, pregătirea cadrelor medicale şi atitudinea ireproşabilă a echipei Phoenix sunt cartea de vizită care îi determină pe tot mai mulţi oameni să aleagă acest centru.
“Noi credem în asistență medicală accesibilă și la prețuri accesibile, care pune pacientul pe primul loc și te face să te simți minunat”, declară conducerea Centrului Medical Phoenix-Medicover.


Doctor Alina Grecu este medic specialist cardiolog în cadrul Centrului Medical Phoenix . Aceasta ne-a declarat : “Cardiologia este ramura a medicinei, care studiaza bolile inimii si a vaselor de sange. Centrul Medical Phoenix Medicover beneficiaza de o echipa de medici cardiologici, cu o vastă experiență in acest domeniu care vă poate ajuta in vederea prevenirii si tratării bolilor cardiace congenitale, insuficientelor cardiace.

Reporter : Se decontează serviciile?

Dr.Alina Grecu: Pentru a beneficia de decontarea serviciilor medicale trebuie:
să prezentați bilet de trimitere valabil emis de medicul de familie sau specialist, să fiți asigurat în sistemul asigurărilor de sănătate de stat,
să prezentați cardul de sănătate.

Reporter: Vorbiti-ne despre afectiunilie inimii.
Dr.Alina Grecu: Bolile cardiovasculare includ mai multe tipuri de afecțiuni:

  • boli coronariene;
  • aritmii cardiace;
  • defecte cardiace congenitale;
  • boli valvulare;
  • boli ale miocardului (mușchiul inimii);
  • boli infecțioase cardiace (endocardite, miocardite);
  • disfuncții cardiace (hipertensiune arterială, insuficiența cardiacă).


Simptomele pot varia: durere anginoasă, dispnee (tulburări/scurtări ale respirației), tulburări circulatorii (tegumente reci, mai slab irigate cu sânge datorită afectării peretelui vaselor – îngustare cauzată de prezența plăcilor de aterom), fatigabilitate, variații ale pulsului, puseuri tensionale.
Patologia care poate fi tratată cuprinde cardiologia generală: boală anginoasă, sindroame coronariene acute, infarctul miocardic, hipertensiunea arterială, insuficiența cardiacă, afecțiunile valvulare, aritmiile, hipertensiunea arterială în sarcină, sindroamele paraneoplazice cardiace.


Reporter: Cum putem preveni bolile cardiovasculare?
Dr .Alina Grecu: Pentru prevenția primară sau secundară a bolilor cardiovasculare, este recomandat să adoptăm un stil de viață sănătos: evitarea sedentarismului, evitarea consumului de alcool și a fumatului, asigurarea unei diete echilibrate – săracă în dulciuri și grăsimi, fără cantități mari de carne.