„Pentru o tomografie au fost necesare 3 ore şi plimbări între spitale!”- dr. Georgeta Mercuț, soția medicului care a suferit marți seară un accident vascular cerebral

0
6889

Autor: Cristina Cârstea

Dr. Cornel Mercuț este medic ortoped la Spitalul Județean de Urgență Craiova de mai bine de 25 de ani. După ani de muncă în care a salvat viețile a mii de pacienți, acesta era cât pe ce să-şi piardă propria viață din cauza incompetenței şi a lipsei de empatie a colegilor săi.

Medicul a suferit un accident vascular cerebral marți seara şi, deşi a ajuns imediat la SCJU Craiova, a fost nevoie de 3 ore şi de drumuri între spitale pentru a putea efectua o tomografie, iar asta se întâmplă din cauza faptului că spitalul nu deține computer tomograf şi cu atât mai puțin tratamentul necesar pentru cei ce suferă un AVC.

Soția acestuia, dr. Georgeta Mercuț, medic oftalmolog, a transmis printr-un mesaj postat pe o rețea de socializare că experiența trăită alături de soțul său „a fost o adevărată cursă contra cronometru în care am înțeles că în Craiova se poate muri cu zile pentru că unii medici ocupă posturi nemeritate”

Din fericire, aceasta a aflat în ultimul moment de la o „doctorita rezidentă” că la Slatina se administrează tratamentul necesar pentru AVC

„Am aflat că se face la Slatina de la o rezidentă. Nimeni nu mi-a spus nimic. Nu cred că a fost vorba de rea voință. Cred că nici nu ştiau că se face la Slatina, dar pentru mine era o chestiune de viață şi de moarte. Singurii care ne mai pot salva sunt tinerii. Am încredere în medicii tineri.”

Tratamentul specific AVC se face la Slatina, dar nu şi la Craiova, deşi face parte din programul național

„Spitalele din Slatina şi Tg. Jiu fac fac ceea ce nu se poate face la Craiova. Este vorba despre o perfuzie. Se numeşte tromboliză şi face parte din programul național. Au primit bani pentru acest program. Şi se face în AVC. Este program național. Se face la Slatina, dar nu şi la SCJU Craiova. Dacă nu au computer tomograf, imaginați-vă că nu au nici această perfuzie”

De ce la Slatina se poate?

„Acolo oamenii îşi fac datoria. Aici sunt foarte mulți incompetenți. Nu ştiu dacă există soluție. Ce am văzut depăşeşte orice limită. Pur şi simplu nu mi-a venit să cred”, afirmă dr. Georgeta Mercuț

Aceasta ne-a informat că soțul său se simte mai bine, însă va avea nevoie de recuperare

„Acum este bine, suntem acasă. Ni s-a spus că se va recupera rapid. Dacă ajungeam în 2 ore, cel mai probabil scăpa fără sechele. Am ajuns puțin cam târziu. Acum va trebui să muncim puțin mai mult, dar tot e bine că nu are deficiențe mari. Se va recupera. În fiecare zi este mai bine”