Clinica de Hematologie a Spitalului Filantropia a fost renovata. De maine pacientii vor putea fi mutati in noile saloane

0
3285

Autor articol: Alina Trană

Clinica de Hematologie a Spitalului Filantropia din Craiova, singura clinică din Oltenia va fi deschisa pe 29 aprilie 2020. A fost reabilitata si acum indeplineste toate standardele. Lucrările au început în octombrie 2018 si pana astazi bolnavii care au avut nevoie de tratament au fost internați în clădirea de peste stradă de Maternitatea spitalului, care aparține Casei de Pensii Dolj.

„Astazi va fi finalizata sectia de hematologie – Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova se fac ultimele amplasari ale mobilierului si maine pacientii vor fi mutati in noile saloane cu aer conditionat si 59 de paturi dotate cu oxigen si console”, a declarat Primarul Craiovei Mihail Genoiu Primarul Craiovei in Conferinta de Presa.

Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova – Doctor primar Ionela Rotaru ne-a declarat ca acum pacientii vor beneficia de spitalizare la cele mai bune standarde: „Clinica primeste pacienti din 5 judete cu patologie hematologica oncologica, pacienti fragili din punct de vedere al imunitatii si care necesita conditii de spitalizare si izolare speciala. Pacientii au neoplazii hematologice,leucemii acute. In ultimul an s-a functionat provizoriu intr-o cladire ce nu apartinea spitalului pentru a putea fi reabilitata aceasta. Conditiile sunt foarte bune, saloane de 3 si 4 paturi, prevazute cu grup sanitar propriu, aer conditionat si sistem de supraveghere video. Sunt 55 de paturi in regim de spitalizare continua si 4 paturi in regim de spitalizare de zi”, ne-a declarat doctor Ionela Rotaru-medic primar hematologie.