Centrul Medical Phoenix dispune de serviciu de spitalizare continua, oferă pacienților posibilitatea de internare pentru administrarea tratamentului medicamentos, monitorizarea eficienței tratamentului și recuperare medicală în cele mai sigure condiții

0
1805

Serviciul de Spitalizare continuă din cadrul Centrului Medical Phoenix permite internarea pacienților pentru 10-14 zile, în funcție de diagnostic și de planul de tratament recomandat de medicii specialiști. Saloanele sunt dotate cu aparatură modernă, care oferă pacienților toate condițiile pentru a se simți confortabil pe tot parcursul internării. Saloanele au paturi noi, climă, televizoare moderne și frigider. Acestea sunt condițiile pe care le găsesc pacienții în perioada internării. Aici bolnavii pot beneficia de spitalizare continuă. Timp de 14 zile cât durează o internare, bolnavii beneficiază de cele mai noi metode de tratament în recuperare medicală. Programele de recuperare pot fi aplicate pentru o gama largă de afecțiuni: ortopedice, neurologice, cardiologice, afecțiuni reumatismale, osteoporoză, recuperare pentru anumite afecțiuni ale copiilor și adolescenților.
Pacienții beneficiază de 3 mese/zi și 2 gustări, precum și de o gamă diversificată de terapii de recuperare medicală.


Toate saloanele sunt plin de pacienți. Cadrele medicale își fac atent treaba în fiecare cabinet. Nu este timp de pierdut. Din 2016, la Spitalul Phoenix din Craiova, de pe strada Siretului, există o bază de tratament de recuperare medicală.


Dr.Cristina Staicut-medic specialist de recuperare medicala ne-a declarat: ”Recuperarea nu are vârstă. Din 2016 oamenii se interneaza la noi. Avem și copii, dar ei se tratează în ambulatoriu. De obicei vin copiii care suferă de scolioză, cifoză, cei care au nevoie de corectarea posturii. Adulții vin pentru afecțiuni reumatice, de gonartroză, spondiloză, discopatii lombare, Parkinson, pacienții care au nevoie de recuperare după ce au suferit un accident vascular cerebral (AVC), traumatisme, recuperare post – intervenție ortopedică. Sunt pacienți care revin la noi, după șase luni, sau un an sau pentru să spun că se simt foarte bine după ce fac procedurile de recuperare medicală aici. Avem o echipă multidisciplinară: medic de recuperare medicală, medic neurolog, medic internist, kenetoterapeuți, maseori, balneofiziokinetoterapeuți, asistenți, Marele avantaj al Spitalului Phoenix este că se lucrează în echipă multidisciplinară. Pacienților li se fac investigații amănunțite și sunt tratați în funcție de toate afecțiunile de care suferă. În saloanele spitalului se ascund ascund povești despre cum medicii și tratamentele noi pot pune pe picioare bolnavi care nu ar mai fi crezut vreodată că pot merge. ”

Pacientii pe care i -am intalnit in baza ne-au declarat:
„Nu am cuvinte să vă spun cât de bine m-am simit de când am venit aici. Le recomand oamenilor să vină dacă au o problemă. Am venit de două ori. Acum este a treia oară. Nu credeam că o să mai merg după patru ani în care am stat imobilizată. Am făcut recuperare timp îndelungat. Aici cu ajutorul doamnelor doctor am urmat și tratament, am făcut și recuperare și am reușit să mă pun pe picioare. Aici m-am simțit ca în familie și am fost încurajată să nu renunț. Acum pot să merg în sfârșit pe picioarele mele”, a povestit pacienta. “

“Ne simțim foarte bine aici. Cadrele medicale ne vorbesc și se comportă foarte frumos cu noi. Stau 11 zile internată. Fac proceduri pentru spate, genunchi. Eu am venit de la Goești. Condițiile sunt foarte bune, saloanele au mobilier nou, sunt curate, mâncarea este bună. Prețul este convenabil pentru tot ceea ce ni se oferă”


Dr. Cristina Stăicuț, medic specialist în recuperare medicală, își amintește de un pacient din Brașov care a plecat mulțumit de serviciile medicale și care își dorește să revină pentru recuperare. Dr.Stăicuț le atrage atenția pacienților să vină la medic în stadiile incipiente ale boli și să nu mai aștepte până când durerile devin insuportabile.

„La noi se pot asigura și interconsulturi. Dacă pacientul are și probleme cardiace, boli interne, îl trimitem la colegii noștri pentru consulturi interdisciplinare. Avem și posbilitatea de a face teste de osteoporoză. Pacienții vin de obicei în fazele avansate ale bolilor artrozice pentru că până atunci mai ia de acasă un antiinflamator. Sunt multe cazuri pe care le trimitem la ortopedie pentru protezare. Este important ca oamenii să vină de la primele semne ale boli. Am început fizioterapia în 2014, inițial în ambulatoriu, apoi am făcut și posibilitatea de internare. Acoperim toate procedurile ce țin de recuperare medicală. Avem pacienți care vin din toată Oltenia. Am avut și pacienți de la Brașov, declară dr. Cristina Stăicuț.
Pacienții cu accident vascular cerebral aleg la Spitalul Pheonix pentru recuperare.

Îngrijorător este că sunt tot mai mulți tineri care suferă un AVC, atarge atenția dr. Alisa Popescu. Ei pot să găsească sprijin la Spitalul Phoenix din Craiova. Aici pot face recuperare medicală și pot fi sprijiniți să treacă peste sechelele lăsate de boală. Stresul, alimentația ne­potrivită, nopțile nedormite sunt cauzele care se răsfrâng asupra sănătății tinerilor, iar creierul este principala țintă. În România, aproape 65.000 de persoane suferă anual un accident vascular cerebral, 31% dintre ei fiind cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, ceea ce înseamnă 178 pe zi. Cea mai frecventă cauză a accidentului vascular cerebral este faptul că un cheag de sânge blochează o arteră cerebrală, iar sângele nu mai irigă cu oxigen o anumită porţiune a creierului, iar aceasta cedează.

„Avem mulți sunt pacienți cu AVC. România este pe locul doi în Europa la accidente vasculare. Grav este că sunt pacienți din ce în ce mai tineri. Pacienții mei, din ultimul timp, au până în 35 de ani. Am avut și pacienți de 27-28 de ani. Mediul poluant în care trăim, stresul, alimentația greșită, factorii genetici sunt cauzele. Pacienții cu AVC au nevoie de recuperare îndelungată, ei revin de fiecare dată la noi, până ajung să se recupereze complet. Avem pacienți mulți care s-au recuperat. Sunt oameni care nu puteau să meargă și acum sunt bine”, povestește dr. Alisa Popescu, medic specialist neurolog.

Despre PHOENIX

PHOENIX este este prima rețea de clinici private care deservește nevoile pacienților din Oltenia. Sediul principal în Craiova s-a înființat în 2009. Aici se oferă servicii medicale la cel mai înalt nivel. Pacienții au la dispoziție aparatură de ultimă generație, alături de o echipă de medici de elită. Cei de la Phoenix cred în asistență medicală accesibilă și la prețuri accesibile, care pune pacientul pe primul loc .
CENTRU MEDICAL PHOENIX oferă pacienților săi intersați de Baza de recuperare medicală, internari continue, în contract cu CAS, în locația din Strada Siretului, nr.11, Craiova.

PROCEDURI OFERITE:
Pachete de tratament cu internare: tratament medico- balnear; proceduri, consultație medic, asistență medicală 24h.
Proceduri fizioterapeutice: Electroterapie (CDD, CI, Galvanizări, Ionogalvanizari, C. Trabert, TENS, US, Laseroterapie); Aerosoli; Unde scurte; Aplicații cu parafină; Magnetodiaflux (MDF)
Proceduri balneare: Împachetări generale/ parțiale cu nămol, Băi carbogazoase, Mofete, Băi cu nămol, Hidromasaj, Băi cu plante medicinale, Băi cu sare de Bazna Oscilometrie Electrocardiogramă Kinetoterapie- Gimnastică Medicală Masaj Terapeutic: 10 min, 15 min, 20 min, 30 min, 60 min., Abonament masaj