Centrul Medical Dr. Osman-execelență în O.R.L

0
8909

Ionel și Georgeta Osman sunt unii dintre cei mai apreciați medici primari O.R.L. din Craiova. În anul 2006 au deschis in Craiova propriul cabinet privat. De la an la an activitatea cabinetului s-a dezvoltat atât prin achiziția de aparatură medicală de ultimă generație cât și prin îmbunătățirea și diversificarea serviciilor medicale oferite pacienților. Ulterior s-a alăturat echipei formate și fiul acestora, Andrei Osman, medic specialist ORL, dar și asistent universitar în cadrul UMF Craiova.

În același an “Cabinetul Dr.Osman” s-a transformat în Centrul Medical O.R.L Doctor Osman, dotat cu aparatură performantă și servicii medicale  ORL extinse. Dr. Ionel Osman ne-a declarat că transformarea cabinetului într-un adevarat centru medical nu a fost foarte ușoara și nici rapidă: „A fost un drum lung și nu foarte usor, dar am reușit și în prezent suntem mulțumiți de ce am creat și de serviciile oferite pacienților noștri care sunt comparabile cu cele din clinicile private din Uniunea Europeană”. Odată cu mutarea în noul sediu a fost achiziționat un unit O.R.L de consultații ce ușurează munca medicilor și le ofera posibilitatea de a investiga rapid și amănunțit pacientul. Unit-ul, având o structura modulară, oferă o buna accesabilitate către instrumente, dar scurtează și timpul total de lucru asigurând disponibilitatea ușoară a procesului de sterilizare.

„Intr-un astfel de centru medical, pacientul vine pentru că are probleme cu nasul, gâtul sau urechile. Cu acest unit și restul instrumentelor atașate lui, putem vedea conductele auditive, timpanele, cum arată amigdalele, laringele, putem explora toată sfera O.R.L. în funcție de problemele pacientului. Sursa integrată de lumina LED ne oferă o bună vizibilitate și poate fi folosită la realizarea endoscopiilor, dar ne dă posibilitatea și de a arăta pacientului în timp real aspectul timpanului cu probleme, spre exemplu. Realizăm atat endoscopii nazale cât și endoscopii auriculare.”

„În Centru deținem și un fibroscop cu care putem explora și nasul și faringele și laringele până la nivelul corzilor vocale, și care ne ajută să localizăm secrețiile dacă dorim să recoltăm pentru un diagnostic de mare acuratețe. Centrul medical este dotat și cu un aparat de radiofrecvență pentru a putea face ablații de polipi, de papiloame pe piele, micșorare de cornete nazale” încheie Dr. Osman Ionel.

Doctor Georgeta Osman face parte din echipa Centrului O.R.L și ne-a prezentat cabinetul de mici intervenții chirurgicale și tratamente al noului centru.

„Deținem un troliu cu surse de lumină și camere video care ne permite vizualizarea zonei consultate pentru a descoperi  polipi sau alte formațiuni tumorale maligne sau benigne. Realizăm astfel biopsii sub anestezie locală și colaborăm și cu alte cabinete pentru a pune un diagnostic precis. Investigațiile pot dura de la 15 până la 30 de minute și nu sunt dureroase pentru că așa cum vă spuneam pacienților li se face anestezie locală pentru a nu fi traumatizați. Realizăm fibroscopii pentru depistarea oricărui tip de formațiune tumorală din sfera O.R.L.: noduli vocali, chiste ale faringelui și laringelui sau chiar cancere.”

Dr. Andrei Osman, medic specialist O.R.L cu competență în Audiologie, ne-a prezentat cabinetul de audiometrie și investigații ale echilibrului din centrul medical. „În cadrul acestui cabinet, consultăm urechea internă dar nu prin mijloace directe, acest lucru fiind imposibil, ci evaluăm auzul și echilibrul pacientului, pentru a avea un diagnostic funcțional asupra lor. Diagnostichez astfel sindroamele vestibulare, bolile care provoacă vertij sau ameteală, iar împărțirea acestor sindroame în boli specifice crește rata de succes a tratamentului”.

Pacientul are de parcurs un circuit simplu și comod în cabinetul de Audiologie. După interviul medical cu Dr. Andrei Osman, se testează presiunea din casa timpanului, măsurare de impedansmetrie, urmează apoi testele audiometrice, testele de echilibru și examenul cu camera infraroșu. „Investigațiile de auz și echilibru se pot realiza și la copii de toate vârstele, însă vârsta copilului și gradul de colaborare pe care îl putem stabili contează enorm. Pentru sugari și nou născuți putem realiza puține investigații, testarea nou-născutului fiind limitată în general la screening-ul auditiv (înregistrarea otoemisiunilor) pentru depistarea auzului normal. Pentru un nou-născut recomand ca testarea auditivă să fie făcută prima dată în somn natural sau stare de vecghe.” ne relatează Dr. Andrei Osman.

Pentru adulți însă, investigațiile uzuale de ureche internă durează de la 30/45 de minute până la o oră, iar pentru un nou-născut un screening auditiv dureză aproximativ 5 minute, dacă bebelușul este deja adormit. Într-un astfel de cabinet de audiometrie si vestibulometrie poate ajunge orice pacient care are probleme legate de amețeala sau auz. Daca amețeala se asociază cu vertij, primul consult trebuie sa fie la medicul O.R.L.-ist.

„Noi ne ocupam în acest centru de tot ceea ce însemna sfera O.R.L, de la consultația de tip „clasic”, la mici intervenții chirurgicale menite să evite spitalizare ineficientă ca timp, până la explorări funcționale de auz și echilibru”.

Contact:

Str. Ștefan cel Mare, nr. 105

Programari la: 

Dr. Osman Ionel

Tel: 0723 571 075

Consultatii ORL

 

Dr. Osman Georgeta

Tel: 0744 684 212

Consultatii ORL

 

Dr. Osman Andrei

Tel: 0760 295 948

Consultatii ORL, vertij si Audiologie