Marco Popescu: un puști simpatic, dar și serios care a reușit să slabească 10 kilograme cu ajutorul nutriționistului Daniela Nicola-Natur House

0
3293

E de ajuns să mergi într-o clasă de şcoală sau în parc pentru a observa cât de mult a crescut numărul copiilor cu probleme de greutate. Copilul dumneavoastră nu trebuie să se numere printre ei.

Depinde de familie să găseasca soluţii.

Recunoaşte din timp pericolul, declara nutriționistul Daniela Nicola.

„Oricât de dulce şi drăguţ ţi s-ar părea un bebeluş dolofan, încă de pe acum corpul lui poate avea de suferit dacă depăşeşte cu mult greutatea normală pentru vârsta sa. Desigur, tu când te uiţi la el vezi numai că este adorabil și, cu cât creşte, cu atât îţi este mai drag. Nu va lăsati însă orbiti de iubire. Dacă medicul va spune că este prea gras pentru vârsta lui sau constatati o diferenţă considerabilă între el şi ceilalţi copii de aceeaşi vârstă, înseamnă că trebuie să luati în serios aceste lucruri şi să ţii cont de sfaturile specialiştilor.”

Un astfel de caz este și cel pe care l-am găsit în cabinetul nutriționistului Daniela Nicola de la Natur House.

Marco Popescu un baiețel jovial, comunicativ, dar și conștincios, a reușit să slăbească începând cu 21.05.2020 peste 10 kilograme. Marco a venit de mână cu mama lui în cabinet pentru ca se îngrășase foarte mult în perioada stării de urgență!

„Mânca foarte mult, haotic, dulciuri, multe chipsuri și bea sucuri. Ajunsese la 43.5 kilograme, începusem să mă-ngrijorez și să-mi pun problema că va avea de suferit din punct de vedere al sănătății. Am hotărât să -mi ajut copilul. A fost foarte dificil ,pentru că nu este ușor să-ți refuzi copilul atunci când îți cere. Așa că am decis să vin la specialist, ne-a declarat mama lui Marco.

Nutriționistul Daniela Nicola ne spune că abordează delicat subiectul atunci când este vorba de copii: „După vârsta de 5-6 ani, copilul este destul de mare încât să înţeleagă ce îi
explici legat de această problemă. Trebuie doar să vezi cum abordezi subiectul. Chiar dacă depăşeşte greutatea normală pentru vârsta lui, nu trebuie să-i faci reproşuri că mănâncă prea mult sau e prea gras, pentru că va dezvolta complexe de care probabil nu va mai scăpa toată viaţa. Totuşi trebuie să ştie că nu este bine să mănânce alimente care îi pot face rău. Încearcă să-i induci un regim de viaţă sănătos explicându-i cât de dăunătoare pot fi unele alimente. Ajută-l să deosebească singur între ce e sănătos și ce nu. Mama lui Marco Popescu a reușit să facă toate aceste lucruri. Este foarte adevarat că Marco este un copil înțelegător și educat, dar a contat enorm susținerea mamei.”

“Familia trebuie să fie un bun exemplu “

„Poate tu și soţul nu aveți probleme de greutate sau deja nu vă mai interesează prea mult acest lucru, dar dacă vreţi să-i faceţi un bine copilului trebuie să fiţi un model pentru el. Mănâncă şi tu legume şi fructe, nu îl obliga doar pe el să o facă. Prepară mâncăruri cu cât mai puţină grăsime, zahăr şi sare, iar dulciurile trece-le pe lista alimentelor consumate mai rar şi cu cumpătare. Stabileşte ore de masă clare şi asigură-i în fiecare zi măcar o porţie de mâncare caldă”.Toate aceste lucruri au fost respectate de doamna Popescu ,declara nutritionistul. Conteaza foarte mult sa faca si sport așa că:Încurajează-l să facă sport regulat.

Cu siguranţă copilul are un sport preferat, aşa că tu ca părinte poți să-l înscrii la cursuri sau la un club unde poate să-l practice. Încurajează-l în mod constant să facă mişcare, pentru că sportul înseamnă sănătate curată şi îl ajută să se dezvolte armonios. Nu uita că efectele se vor vedea doar dacă vei combina mişcarea cu un regim alimentar sănătos şi mai sărac în calorii.”, spune nutriționistul Daniela Nicola.

Pentru mai multe informații cu privire la programul de slabit:

Nutritionist:Daniela Nicola
Telefon: 0767572426
Adresa: Centru de Nutritie Nature House, Bulevardul Carol nr. 86