Absolventii UMF Craiova promotia 2020 au rostit astazi :JUR !JUR!JUR ! fara a avea alaturi:parinti,bunici sau prieteni. Au pastrat distanta sociala si au spus juramantul lui Hipocrate cu masca pe fata.

0
4697

Absolvenții Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, promoția 2020, au luat parte astăzi la festivitatea de absolvire. Plini de emoții, aceștia au depus jurământul lui Hipocrate. Din pacate alaturi de ei nu au fost astăzi părinți, prieteni sau bunici care sa-i aștepte cu flori și cu lacrimi în ochi pe viitorii medici.
Pregatiti pentru a spune :”JUR !JUR ! JUR !“ in alte conditii.
Toți studentii UMF Craiova aflați în anii terminali au visat, încă din prima zi, la festivitățile de absolvire unde o sa fie premiați și recompensați pentru munca lor timp de 6 ani, la îmbrățișările de rămas bun, la emotiile parintilor si prietenilor, la pozele în ținute speciale si nu in ultimul rand la felicitarile primite din partea profesorilor .Acest vis a fost zdruncinat de contextul pandemiei de SARS CoV-2 și nimic nu mai este ca in anii trecuti !

Distantati si purtand masti ,viitorii medici vor au rostit astazi :

“Mă angajez solemn să-mi consacru viaţa în slujba umanităţii;
Voi păstra profesorilor mei respectul şi recunoştinţa care le sunt datorate;
Voi exercita profesiunea cu conştiinţă şi demnitate;
Sănătatea pacienţilor va fi pentru mine obligaţie sacră;
Voi păstra secretele încredinţate de pacienţi chiar şi după decesul acestora;
Voi menţine prin toate mijloacele onoarea şi nobila tradiţie a profesiunii de medic;
Colegii mei vor fi fraţii mei;
Nu voi îngădui să se interpună între datoria mea şi pacient consideraţii de naţionalitate, rasă, religie, partid sau stare socială;
Voi păstra respectul deplin pentru viaţa umană de la începuturile sale chiar sub ameninţare şi nu voi utiliza cunostinţele mele medicale contrar legilor umanităţii. Fac acest jurământ în mod solemn, liber, pe onoare!
Echipa „Ziarul sănătatea” îi felicită pe tinerii absolvenți și le urează mult succes şi multă sănătate .