8 Martie este cea mai frumoasa zi. Am adus un strop de bucurie mamicilor si copiilor internati la sectia de Pediatrie si Oncopediatrie a SCJU Craiova. „Puterea de a invinge” si “Daruieste din inima ta “ doua campanii de suflet initiate de Ziarul Sanatatea si Corni Maghi

0
1033

Un strop de speranță ne-am dorit să aducem astazi noi echipa “Ziarul Sănătatea” impreuna cu doua mame cu inima cat lumea: Corni Maghi si Oana Stefan. Cele doua mamici care au trecut si ele prin ceea ce trec si cele la care vom ajunge astazi cu o floare, o jucarie si un mic cadou. Corni si Oana Stefan si-au dorit sa aduca în sufletul măcinat al mamelor care și-au petrecut ziua de 8 Martie în spital macar un zambet! Copiii s-au bucurat pentru o clipă de jucăriile primite de la noi.

Manutele firave de care atarnau branulele au imbratisat cu putere jucariile de plus.Sub mastile mamicilor si bunicilor curgeau siroaie de lacrimi:”Eu nu am primit niciodata o floare de 8 Martie “ ne-a declarat o bunicuta a carei nepoata se afla la sectia de oncopediatrie. Parca în saloane a pătruns un strop de Primăvara ne-a declarat cu lacrimi in ochi.


Ziarul Sănătatea a lansat in urma cu trei ani campania: „Puterea de a învinge”. Într-o serie de articole v-am prezentat poveștie femeilor care luptă până în pânzele albe pentru copiii lor. Povești despre curaj, voință, îndârjire, modestie, credință. Lecții de viață din care cu toții avem ce să învățăm.


Corni si Oana Stefan fac asemenea gesturi in fiecare zi . Merg la copiii nevoiasi, la familiile sarace,in spitale,sunt peste tot acolo unde afla ca exista suferinta si neajunsuri. Corni Maghi nu cere,ea decat prezinta cazurile pe retelele de socializare: ”Eu nu cer nimic,doar prezint cazurile. Cine vrea sa ne ajute ni se alatura. Eu vreau decat sa aduc bucurie,sa alin suferinta. Acum mi s -a alaturat o prietena din Italia. Are fundatia “Maramures in Torino” .Liliana Solomon mi-a trimis cadourile pentru mamici.

În spitalele din România bat mii de suflete de copii bolnavi de cancer. Pentru ei, viața este ca atunci când te plimbi pe un fir suspendat în aer, încercând să nu cazi. Secția de Oncopediatrie a Spitalului Județean de Urgență Craiova ascunde multe astfel de povești. Cele zece paturi în care sunt îngrijiți micuții care suferă de cancer sunt mereu ocupate.
Pentru mamele de aici 8 Martie înseamnă încă o zi de luptă și rugăciune. Ochii lor sunt un amestec de lacrimi și speranță. Ele sunt femeile și mamele eroine.

În fiecare pat de la Oncopediatrie găsești un copil și o mamă care ascund o poveste de viața ce poate fi lecție pentru noi toți. Mamele luptă cu toate armele să îți țină copiii în viață. Sunt eroine care plâng în fiecare noapte, dar care dimineața au puterea să o ia de la capăt, iar și iar. Viața lor înseamnă săptămâni întregi de spitalizare, citostatice, suferinţă. Numai speranța că micuții lor se vor face bine le dă putere să nu renunțe la bătălie.
În România, aproape 500 de copii se îmbolnăvesc de cancer în fiecare an
Uneori, viața nu este numai despre răsărituri frumoase și clipe fericite. Destinul poate să-și bage colții adânc și să lase urme pe care unii le văd, dar nu le înțeleg. Așa se întâmplă și cu copiii bolnavi, pentru care copilăria este mai degrabă o luptă aspră, nu doar o joacă.

Astazi Corni si-a dorit sa o surprinda pe o alta femeie cu inima cat lumea: Fiorella Baronescu.”Familia Baronescu s-a implicat in toate campaniile initiate de mine.Nu ne-am intalnit niciodata in realitate. Fiorela doar vedea cazurile pe care le postam, vedea ce fac si ma suna. Imi zicea ca imi aduce domnul Baronescu pachetele de care am nevoie. Si asta ne-a unit si ne-a dat incredere una in cealalta. Astazi cadoul pentru Fiorela vine din parte copilului meu,Raul”, ne-a declarat Corni cu vocea gatuita de emotii.
Odata ajunsi la familia Baronescu , surpriza a fost dubla. Pe de-o parte cele doua se intalneau in realitate pentru prima data si pe de alta parte, Fiorela Baronescu trebuia sa ghiceasca cine o surprinde. Lacrimi, bucurie, emotie. Aceste sentimente se regasesc in toti cei care intregesc micuta comunitate creata de Corni Maghi. Oameni a caror avere nu poate fi exprimata in milioane le lei ci in milioane de fapte bune.