Incendiul de la spitalul de Psihiatrie a fost provocat de o pacienta care a dat foc unei saltele cu o bricheta. 3 cadre medicale au fost rănite după ce au sărit pe fereastră de frica incendiului

0
890

41 pacienți și opt cadre medicale au fost evacuate în urmă cu puțin timp din Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova. Mai mulți polițiști au intervenit pentru a evacua persoanele aflate într-unul din pavilioane.

Ministerul Sănătății informează următoarele cu privire la incendiul care s-a produs în această seară de la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova (unitate non-COVID-19):

Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, patru saloane de la parterul spitalului au fost inundate cu fum. La acest moment, patru persoane necesită îngrijiri, dintre acestea trei sunt cadre medicale și una este pacient.

„La fata locului au fost trimise doua subunități de interventie, Detasamentul 1 și 2 Pompieri Craiova cu 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 2 autospeciale de lucru la înălțime, 1 descarcerare grea și 1 ambulanță tip B. La sosirea echipajelor la locul intervenției, au fost găsit 18 pacienți și 5 cadre medicale autoevacuate, un pacient fiind evacuat de salvatori.
3 cadre medicale care au suferit fracturi au fost transportate la spital dupa ce au sarit de la etajul 1 al cladirii pentru a nu fi prinse de flacari.