Unul din cei mai buni chirurgi, prof.univ.dr Dan Gabriel Mogos, cel care a salvat multe vieti ,a pierdut lupta cu viata

0
4219

Profesor universitar doctor Dan Gabriel Mogos ,un profesionist desavarsit ,un medic caruia multi i-au multumit pentru ca le-a salvat viata!

“De mic mi -am dorit sa fiu medic si eu si sora mea. In privinta alegerii specialitatii a fost o problema.M-a determinat sa aleg chirurgia ,comportamentul chirurgului.In anul 1,am facut practica la Spitalul Clinic Nr.1 si mi-am dat seama ca medicii chirurgi sunt structurati asa cum imi place mie .Chirurgii sunt transanti: Da sau Nu .Atunci am hotarat sa fac chirurgie si eu si sora mea .49 de ani de activitate,mi -as dori sa-i prelungesc .Am avut privilegiu sa am profesori deosebiti:prof.Giuvara ,Priscu,Busu dar si sa fac parte din colectivul academic al UMF .Am imbratisat doua profesii : cea de dascal si cea de medic,profesii de o mare noblete,nu utile ci esentiale,pentru educatie si sanatate.Cateodata am un sentiment de vinovatie ca poate n-am facut mai mult pentru aceste doua segmente atat de importante pentru o natiune.”

„Dupa 48 de ani de practica chirurgicala si peste 15 000 de interventii chirurgicale, Prof. Dr. Dan Gabriel Mogos intelege complexitatea actului chirurgical. Absolvent al UMF „Carol Davila” din Bucuresti, promotia 1972, fost intern chirurgie in Bucuresti si rezident al spitalului Fundeni Bucuresti, a devenit specialist chirurg in 1978 si medic primar chirurg in 1991. Seful clinicii IV Chirurgie la Spitalul Universitar CF Craiova din 1991.
Profesor universitar din anul 2000 si conducator de doctorate din 2005. Competenta in chirurgia laparoscopica. Este cel care a intemeiat Centrul Medical MogosMed.”