Un atelier de croitorie din Craiova doneaza masti de protectie din bumbac, reutilizabile, Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie “Victor Babes”

0
5569

Avand in vedere situatia dificila pe care o traversam, sunt oameni care nu pot sta pasivi si s-au gandit sa ajute prin fapte si gesturi umanitare! Mihaela Mihai coordoneaza un atelier de croitorie, SC Allformoms SRL, ce producea, pana in urma cu doua saptamani, hainute pentru nou-nascuti si rochite pentru viitoarele mamici! Pentru ca acum situatia este una diferita, s-a gandit sa nu trimita fetele din atelier acasa, ci sa produca masti pentru personalul sanitar din Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie “Victor Babes” Craiova. A contactat conducerea spitalului, a povestit ce vrea sa faca si a primit acceptul de a se apuca de cofectionat masti din bumbac, in strat dublu, marime universala.

„Mastile nu sunt de unica folosinta, se pot steriliza, nu se doneaza cu titlu de masti chirurgicale sau medicale, ci ca masti de protectie din bumbac reutilizabile, in dublu strat, ce se sterilizeaza in autoclav sau prin fierbere si apoi calcare la temperaturi foarte ridicate. Ne-au spus ca le sunt utile si ca putem sa le confectionam! In prima faza, livram un lot de 200 de masti. Noi avem un atelier micut, am stopat productia de hainute si pentru ca am vazut apelul disperat al personalului medical am hotarat sa facem asta!”

Atelierul este administrat de Ana-Maria Nicu si coordonat de Mihaela Mihai, partener si tiparist si un designer vestimentar- Piciu Monica.