Tenis pentru sănătate-AutoKappa susține proiectul „Sănătate prin sport!”

0
1976

Autor: Cristina Cârstea

Tenisul este un sport ce aduce numeroase beneficii asupra sănătății jucătorilor. Acest sport este dedicat persoanelor de toate vârstele şi contribuie la diminuarea simptomelor de depresie, anxietate sau furie şi reduce stresul. În timpul jocului, creierul unui jucător genereză noi conexiuni între celulele nervoase ca urmare vigilenței și a gândirii tactice folosite în joc.

Datorită efortului fizic depus, tenisul ajută o persoană să ardă grăsimile, stimulând nivelul energetic al organismului și deteminând astfel mușchii să utilizeze eficient oxigenul devenind mai puternici. Tenisul este un joc ce contribuie la o bună coordonare a organismului şi îi ajută pe jucători să-și dezvolte abilitățile motorii. Echilibrul, agilitatea, flexibilitatea și coordonarea ochi-mâini întră și ele în joc.

Tenisul ne face fericiți

În timpul jocului, nivelul de serotonină din organism creşte. Prin intermediul acestui hormon, starea de bine este transmisă în creier. Jucând tenis constant, nivelul de serotonină va crește și odată cu ea și starea de bine. Tenisul previne totodată apariția bolilor de inimă. Oamenii care joacă tenis au un procentaj mai mic de grăsimi în organism, mai multe lipide favorabile şi o formă fizică îmbunătăţită, toate acestea ducând la un risc mai scăzut al bolilor de inimă.

În aceasta toamna, numaram meciurile de tenis ce vor avea loc in perioada 21-26.09.2019, în cadrul circuitului national FRT U14 ani „Autokappa Trophy”– Editia I. Evenimentul se va desfăşura la Tenis Club Stanica si este dedicat juniorilor in varsta de 14 ani, fete si baieti, pasionati de tenis.

Evenimentul va deschide astfel sezonul de toamna al competitiilor organizate la Tenis Club Stanica. Prin acest circuit de tenis national, organizatorii îşi propun sa incurajeze tenisul de performanta. „Born To Perfom” este unul dintre motto-urile Autokappa. Acesta se reflecta atat in dorinta echipei de a sustine performanta, cat si in evenimentul organizat in parteneriat cu Federatia Romana de Tenis.

Probele desfasurate sunt: simplu, dublu si dublu mixt. Marimea tablourilor de concurs va fi urmatoarea: 32 de participanti la simplu, 16 la dublu si 16 la dublu mixt. Pentru desfasurarea acestui eveniment Tenis Club Stanica, a pregatit 5 terenuri, acoperite cu zgura. Implicarea si eforturile campionilor vor fi rasplatite cu urmatoarele premii:

Proba de simplu: Locul 1 – Trofeu + voucher Head 1200 lei; locul 2 – Trofeu + voucher Head 800 lei; locul 3 – Trofeu + voucher Head 500 lei.
Proba de dublu: locul 1 – Trofeu + voucher Head 1000 lei/echipa; locul 2 – trofeu + 500 lei/echipa; locul 3 – trofeu + 300 lei/echipa
Proba de dublu mixt: locul 1 – Trofeu + voucher Head 1000 lei/echipa; locul 2 – trofeu + 500 lei/echipa; locul 3 – trofeu + 300 lei/echipa

*Fiecare participant va primi un kit de participare.

Evenimentul va fi marcat, de asemenea, prin Petrecerea Jucatorilor, in seara de duminica, 22.09.2019.

Inscrierea in circuit se realizeaza dand click pe acest link:

http://www.frt.ro/ro/competitii_detalii/7028

Autokappa le urează succes participantilor si le multumeşte partenerilor care au contribuit la realizarea primei editii „Autokappa Trophy”!