Tehnologia 5G şi efectele radiațiilor electromagnetice asupra sănătății populației

0
10490

Autor: Cristina Cârstea

Facultatea de Agronomie din Craiova, împreună cu Asociația Civică pentru Viață, au organizat ieri, în Amfiteatrul Buia al facultății, dezbaterea publică „Energia 5G de la promisiuni la riscuri cu efecte globale”. Medici, profesori şi experți în domeniu, le-au vorbit celor prezenți despre efectele radiațiilor electromagnetice asupra sănătății populației. Aceştia le-au prezentat riscurile la care vor fi expuşi dacă tehnologia 5G va fi implementată.

Dr. Carmen Adriana Dogaru, medic de familie, a prezentat în cadrul dezbaterii efectele radiațiilor electromagnetice generate de tehnologia 4G actuală, precum şi principalele simptome întâlnite în cazul persoanelor afectate. Medicul a atras atenția asupra faptului că, implementarea tehnologii 5G, va genera efecte mult mai grave asupra organismului uman.

„Dureri ale globilor oculari, retrosternale, greață, oboseală, hiperactivitate, anxietate, depresie, spasme musculare, stări de vomă, tinitus (zgomote în urechi), amețeli, insomnii, tulburări de somn, dislexie, tulburări de afecție și memorie, tulburări de vedere şi auz, simptome asemănătoare gripei. Acestea sunt o doar o parte dintre simptomele cel mai frecvent întâlnite la pacienți, asociate tehnologiei 4G şi ,cu siguranță, simptomele generate de folosirea tehnologiei 5G vor fi cu mult mai intense şi vor avea repercusiuni mult mai grave asupra organismului.”, ne informează medicul

Efectele radiațiilor electromagnetice asupra organismului uman

„Au fost demonstrate de asemenea numeroase efecte asupra organismului uman. Această tehnologie alterează genele, metabolismul, influențează dezvoltarea celulelor stem, favorizează apariția diferitelor tipuri de cancer în special la nivel cerebral, la glanda parotidă, și a leucemiilor, favorizează apariția bolilor cardiovasculare, deficiențe cognitive, distrugerea ADN-ului celular, creșterea nivelului de radicali liberi și a stresului oxidativ, determină deficiențe de memorie, avort spontan, calitate scazuta a spermei, afectare neurologică, obezitate, diabet, depreciere a sistemului imunitar, alergii, efecte termice la nivelul pielii, iar la copii autism, ADHD și astm. Toate aceste date au fost confirmate până în prezent prin studii de specialitate.”, a mai precizat dr. Carmen Adriana Dogaru

Medicul a prezentat în cadrul dezbaterii două cazuri întâlnite la cabinet, ale unor pacienți care au fost afectați ireversibil de folosirea tehnologii 4G.

„Una dintre paciente, acum în vârstă de 37 de ani, s-a angajat la 19 ani ani, la o companie de telefonie mobilă. Timp de 8 ore pe zi, aceasta folosea casca bluetooth, fiind supusă radiațiilor electromagnetice. Repercusiunile au fost vizibile în timp- avort spontan, aritmii cardiace, alergii greu de tratat, depresie, insomnie, stări gripale inexplicabile, afectarea sistemului imunitar.

Un alt pacient în vârstă de 55 de ani, folosea casca bluetooth pentru a putea răspunde la telefon în permanență, iar în ultimul an, a dezvoltat o tumoră la nivelul sistemului nervos central, iar după ce a fost operat, i s-a interzis să mai folosească telefonul mobil.”, ne informează medicul

Dr. Carmen Adriana Dogaru, a mai adăugat faptul că, în ultimii 10-15 anii, a început să crească incidența autismului şi a sindromului hiperkinetic la copii şi au fost întâlnite tot mai multe cazuri de tiroidită autoimună în rândul acestora.

La dezbatere a luat parte şi dr. Polixenia Stancu, medic în cadrul secției de  Oncologie Pediatrică a SCJU Craiova. Medicul a atras atenția asupra utilizării telefoanelor mobile şi a tabletelor de către copii, de la vârste tot mai fragede.

„În saloanele din spital văd foarte mulți părinți care le dau copiilor telefoanele mobile pentru a se juca sau pentru a asculta muzică şi poveşti, spunând că astfel aceştia se liniştesc. Acestea emit însă radiații electromagnetice, iar conform OMS, orice formă de iradiere poate reprezenta o cauză potențială a apariției unui tip de cancer. Tumorile cerebrale sunt cele mai întâlnite la copii. După extirpare, aceştia pot rămâne cu epilepsie secundară şi hidrocefalie-lichidul de la nivelul creierului trebuie drenat permanent. Există şi cazuri de cancer renal, hepatic, retinoblastom, orbire, orice este posibil. În acest moment mă confrunt cu foarte multe trombocitopenii, iar în ultimii ani nu a existat nicio perioadă în care să nu avem copii ci epilepsie.”, ne informează dr. Polixenia Stancu

Lect. univ. dr. Luminița Simoiu, Facultatea de Ştiințe din Craiova, preşedintele Asociației Civice pentru Viață, le-a solicitat celor prezenți în sală să-şi expună părerea şi să spună dacă sunt sau nu de acord cu privire la implementarea tehnologiei 5G, având în vedere efectele nocive asupra sănătății pe care deja le are tehnologia 4G asupra populației. La final, aceştia au votat, iar majoritatea a spus nu tehnologiei 5G.