Spitalul MaDonna Maria, are în structura aprobată de Ministerul Sănătații, Secție de Anestezie și Terapie Intensivă, atât pentru adulți, cât și pentru nou-născuți. Datorită existenței acestei secții au fost salvate foarte multe vieți, în cei aproape 11 ani, de la deschidere. Pe lângă această secție, spitalul deține și propria Unitate de Transfuzie Sanguină. Spitalul MaDonna Maria este totodata si primul si singurul spital privat din sud-vestul tarii cu Unitate de Transfuzie Sanguina, fapt ce intruneste toate conditiile de siguranta.
De aceste dotări a beneficiat și doamna Elena Văduva, o tânără mămică, diagnosticată cu trombocitopenie idiopatică. Deși au apărut complicații post-partum, acestea au fost rezolvate cu profesionalism de către echipa de specialiști a spitalului.


„Un caz pe care nu îl vom putea uita, un caz pe cât de dificil, pe atât de drag nouă, deoarece suntem mereu alături de pacientele noastre. Doamna Văduva Elena, o pacientă tânără, din Târgu Jiu, care a beneficiat din plin atât de Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, cât și de Unitatea de Transfuzie Sanguină, în cadrul Spitalului MaDonna Maria. Problemele au apărut încă din timpul sarcinii, pacienta fiind diagnosticată cu purpură trombocitopenică, ceea ce presupune o predispoziție extrem de mare de sângerare, ceea ce s-a și întâmplat la naștere. O hemoragie masivă la o pacientă de nici 21 de ani, a dus-o în punctul de a se afla între viață și moarte și o spitalizare în Secția ATI de peste 24 de ore. Echipa medicală a fost formată din mai multe specialități, astfel s-a apelat la medici hematologi, medici de medicina de laborator, medici de anestezie și terapie intensivă, respectiv la medicii ginecologi ai Spitalului MaDonna Maria, în special doamna dr. Avram Loredana care a și condus cazul.”, spune Alexandra Preda, managerul Spitalului MaDonna Maria


Mămică sănătoasă și fericită cu un bebeluș de nota 10
„A fost un caz complex, am știut de la început că are o afecțiune hematologică, trombocitopenie idiopatică. Era în evidență la medicul specialist hematolog, cu care am colaborat foarte bine. Ne așteptam să avem particularități, atât în contextul evoluției sarcinii, cât și în timpul nașterii. Post operator, au apărut complicațiile, așa cun ne așteptam. Secundar unei hipotonii uterine și asocierea cu trombocitopenia, au dus la o sângerarare apreciabilă post partum, cu anemie acută. Având dotările necesare și dispunând de serviciu de transfuzii, am luat măsurile optime la momentul potrivit. A fost o zi mai grea, deoarece a presupus o urmărire mai atentă, atât din partea mea, cât și din partea colegilor, dar rezultatul final a fost favorabil și avem o mămică sănătoasă și fericită cu un bebeluș de nota 10.”, ne informează dr. Loredana Avram, medic specialist obstetrică ginecologie


Doamna Elena Văduva spune că dotările spitalului, dar și implicarea cadrelor medicale au făcut diferența în cazul acesteia. Le recomandă tuturor mămicilor să se informeze corect, atât pentru siguranța lor, cât și a bebelușilor, iar pentru orice informație, echipa Spitalului MaDonna Maria le stă la dispoziție.
„Totul a fost de nota 10, de la personalul medical, până la mâncare. Am avut toate condițiile, orice am avut nevoie am găsit aici. Viața mea a contat datorită Unității ATI, altfel nu cred că mai trăiam acum fiindcă am avut probleme destul de grave. Le recomand tuturor mămicilor să vină cu toată încrederea la Spitalulul MaDonna Maria. Eu fiind la 150 km distanță de orașul Craiova și necunoscând pe nimeni de aici, fusesem greșit informată de către o altă mămică, că nu există Secție ATI și că dacă apar complicații mă pot transfera la un spital de stat. Toate mămicile se pot informa sunând la recepția SpitaluluI MaDonna Maria, unde vor găsi răspuns la toate întrebările.”, spune Elena Văduva, pacienta Spitalului MaDonna Maria.
Spitalul MaDonna Maria
Str. Constantin Brîncuși, nr. 8, Craiova
Tel: 0734 419 989 / 0351 442 574