S-a deschis Centrul de permanență din comuna Bratovoești, Dolj. Acesta are rolul de a ușura sarcinile serviciului 112, dar și ale unităților de primiri urgențe. Consultaţiile şi tratamentele în Centru sunt gratuite şi se aplică oricărui cetăţean, indiferent dacă-i asigurat sau nu.

0
2109

Centrele de permanență sunt unități medicale, care funcționează în afara programului normal de lucru al cabinetelor medicale individuale, și care sunt deservite de medicii de familie care asigură continuitatea asistenței medicale primare.

“Centrul de permanență Bratovoești va deservi atât locuitorii comunei, cât și pe cei din localitățile Teasc și Rojiște”, a declarat primarul comunei, Ion Oancea. “De 3 ani încercăm să deschidem acest centru și după multe “lupte” în sfârșit am biruit. Acest centru nu este al primarului ci al comunității. Imaginați-vă că avem 5000 de locuitori în comună, plus încă 3000 în Teasc și Rojiște. Cetățenii cu urgențe se pot adresa Centrului fără a fi nevoiți să ajungă în UPU unde știți că se așteaptă cu orele, bineînțeles dacă nu sunt urgențe grave.“

Dr. Nina Barbu, coordonatorul centrului, ne-a declarat:
“În cazul centrelor de permanență, se tratează urgențele ușoare, pentru a elibera fluxul urgențelor grave, care se tratează în cadrul unităților speciale de primiri urgențe, pentru a evita aglomerația din cadrul unităților „UPU”.
Consultațiile în cadrul centrului de permanență sunt gratuite, atât pentru persoanele asigurate C.A.S., cât și pentru cele neasigurate. Centrul de Permanență este locul unde medicii de familie fac gărzi pentru pacienții lor. Ele sunt arondate unui cabinet MF în care se găsesc medici de familie şi asistente, zilnic între orele15 şi 8 dimineaţa a doua zi, plus întreg weekendul – de vineri la 15, până luni la 8.

În centrul nostru o echipă de 15 formată din medici și asistente asigură gărzile:
Coordonatorul Centrului de permanență – Bratovoești, Dolj – Dr. Nicolița Barbu- medic specialist medicină de familie
Dr. Luiza Tulitu- medic primar medicină de familie
Dr. Roxana Badea- medic primar medicină de familie
Dr. Bassel Elzinati- medicină generală
Dr. Simona Elzinati- medicină generală
Dr. Georgiana Mureșan- medic specialist medicină de familie
Dr. Jihad Ejnid- medic medicină generală
Dr. Sherif Tershnjaku- medic primar medicină de familie
As. generalist: Ioana Curcan, Maria Popescu, Adriana Toma
As. comunitar: Anca Luca și Denisa Chivăran“