Ramas bun, domnule profesor!

0
6846

Astazi cu tristeţe ne rugăm și plângem pierderea și trecerea în neființă a reputatului medic chirurg-prof.universitar doctor Firmilian Calota .

Ne-a fost parinte de suflet,indrumator,profesor,coleg”,declara cu tristete famila dr. Paitici.

„În viață, esențiali sunt cei care contribuie la formarea ta ca OM. Cei ce te îndrumă și îți oferă, pe lângă cunoştințele de bază, libertatea de a vrea să gândești și asumarea consecințelor  Mulțumim, domnule profesor Firmilian Calota pentru tot ce ati facut pentru OAMENI!”, declara familia dr. Mogoanta.

Un OM, un PROFESOR, un CHIRURG

„Cu profundă recunoștință în suflet vă mulțumim că ne-ați învățat și îndrumat, dar mai ales că ne-ați format ca oameni.” declara fostii studenti si profesorului Dr. Firmilian Calota

Dumnezeu să vă odihnească în pace! Semnează… colegii chirurgi!

Chirurgia craioveana e mai săracă in fiecare zi. ..
Au plecat sa opereze in ceruri rând pe rând, chirurgi ce au salvat mii de vieți.. zeci , sute de mii de vieți, când între oameni și moarte au stat doar ei și bisturiul lor.
Acum doua săptămâni, domnul profesor Mogos.. ieri domnul profesor Calota.
Au plecat sa întregească echipa chirurgilor fără de seamăn ai Craiovei..
prof Busu, prof Petre Georgescu, prof Gugila..
De acum 3 zile nu se mai operează in spitalul CF Craiova căci activitatea secției a fost suspendată..
Un alt loc cu chirurgi de forța, dedicați și talentați!
Ferească-ne Dumnezeu ! Doar el ne mai poate apăra.
Sa ne rugam pentru toți ce se afla in nevoie, pentru cei ce au plecat dintre noi.”- Dr.Livia David

Într-o zi tristă de toamnă un om alături de care am învățat și am crescut a trecut în neființă. Domnul doctor Firmilian Calotă o persoană care atunci când trecea pe la noi ne făcea ziua frumoasă, vesel și plin de viață. Amintirile frumoase nu le vom uita niciodată și nici momentele în care am fost la grea încercare iar dânsul ne-a ajutat de fiecare dată. Dumnezeu să îl odihnească.

„ Necunoscutul, deghizat în întâmplare ori manifestare a unei voințe heteronime, multora le interzice visarea. Iar lumea fără vise este anostă, cenușie. Când gândești, lași în urmă o potecă de care unii se vor bucura. Sau vor găsi sensul înălțător al efortului de a fi, de a trăi în profunzime” Prof. univ. dr. Firmilian Calotă