Premieră în Oltenia! La Spitalul Maternitate Madonna Maria a fost adus unul dintre cele mai performante ecografe din lume: echograful 5D SAMSUNG Hera W 10

0
2684


„Acesta va fi de un real ajutor medicilor supraspecializați in medicina materno-fetală. Samsung 5D Ultrasound Technology este singurul ecograf 5D din sud-vestul tarii pe care-l găsiți doar la Maternitatea MaDonna Maria din Craiova. Beneficiul cel mai important adus de aceasta tehnica inovatoare este: siguranța deplină a măsurătorilor, bebelușul fiind analizat din incidente nemaivazute la niciun alt ecograf din lume. Medicii noștri licentiati si supraspecializati in medicina materno-fetala, au la dispozitie acest ecograf performant pentru a oferi cele mai exacte raspunsuri pe toată durata sarcinii. Una dintre cele mai importante funcții este un doppler performant si cea de-a doua este evidențierea vaselor de sânge făra Doppler,”declara Alexandra Preda -managerul Maternității.


Dr. Lote Șurtea a prezizat pentru ziarul nostru: „La Spitalul Madona Maria din Craiova a fost adus de curând echograful Samsung 5D Hera W 10.
Asadar, pacientele beneficiaza de cea mai noua tehnologie 5D in materie de ecografie, spitalul achizitionand al doilea ecograf 5D si varful de gama in domeniu. Ecograful 5D Hera W 10,acesta va fi folosit de medicii noștri special instruiți pentru a folosi această tehnică de vârf. Morfologiile fetale vor fi efectuate de medici cu competențe în medicina materno-fetala.Acest aparat ultra performant ne va da siguranța aducerii pe lume a copiilor fară probleme. Ecografia este o tehnică de investigație imagisticâ care își are originea în tehnicile de navigație folosite în cel de-al doilea razboi mondial.
Așa că vă dați seama la cel nivel s-a ajuns. Ecografia 5D furnizează informatii despre structurile fetale atât externe cât și interne.
Ecografia 5D aduce în plus față de ecografia 3D/4D,acestea reconstruiesc imaginea in cele 3 planuri : frontal , sagital și transversal , la care se adaugã al patrulea element: timpul o deosebitã acurateţe a detaliilor, acurateţe obţinutã datoritã tehnologiilor de ultimã orã (scanare și reconstrucţie de tip computer tomograf). Se pot surprinde imagini ale fătului care cascã,, se rãsucește, se strâmbã, zâmbește, clipește. Viitorii pãrinţi pot vedea imagini ale copilului înainte de naștere, mișcãrile fiind în timp real. Imaginile depind de lichidul amniotic în zona de interes, poziţia fãtului, grosimea peretelui matern Asadar La MaDonna Maria, pacientele beneficiaza de singurul ecograf 5D de pe piata, SAMSUNG Hera W 10 „,ne-a declara dr.Lote Șurtea.

Tehnologia 5D permite efectuarea unei serii de masuratori fetale cu mai multa precizie si usurinta, cum ar fi masurarea translucentei nucale, care are un rol important in diagnosticarea Sindromului Down si a altor anomalii cromozomiale. Timpul de examinare este redus prin efectuarea automata a masuratorilor-cheie ale creierului si oaselor lungi. Evaluarea amanuntita a cordului fetal este facilitata prin calcularea automata a 9 sectiuni prin inima fatului. Tehnologia 5D pentru foliculii ovarieni permite identificarea si masurarea automata a acestora, pentru o mai buna monitorizare a ovulatiei la pacientele cu probleme de fertilitate.
Viitoarele mamici care poseda un Iphone sau un smartphone cu sistem de operare Android pot primi direct pe telefon ecografia fetala prin intermediul aplicatiei Hello Mom, disponibila gratuit in AppStore si Google PlayStore. Multumita aplicatiei Hello Mom, viitoarele mamici se pot bucura in orice clipa de primele imagini ale bebelusului si le pot impartasi celor dragi printr-un simplu „Share”. De asemenea, ecograful 5D Samsung permite crearea primelor secvente video ale bebelusului, care pot fi urmarite pe Smart TV in 3D.