„Life si better with friends” prezentă la cea de-a patra Gală TNC 2019, prima cu scop caritabil

0
2638

Autor: Cristina Cârstea

Aseară, în foaierul Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, peste 250 de oameni au luat parte la cea de-a patra ediție a Galei TNC, singura de până acum cu scop caritabil. Aceştia au venit pentru a susține cauza prezentată de Asociația „Life is better with friends”- doi frați rămaşi fără ambii părinți, crescuți de bunica maternă, au mare nevoie de ajutor specializat pentru a trece peste trauma suferită.

Ovidiu şi Lucian, în vârstă de 9 şi respectiv 5 ani, au rămas, în mai puțin de două luni, fără ambii părinți. Mama lor a decedat în urma unei operații pe creier, iar tatăl, nereușind să facă față acestei tragedii, a decis să își pună capăt zilelor. Acum, cei doi frați sunt crescuți de către bunica maternă. Copiii au fost însă profund marcați de traumă suferită, repercusiunile fiind vizibile atât la nivel psihic cât și fizic. Aceștia sunt supraponderali, iar Ovidiu a fost diagnosticat cu hipospadas median. Din păcate însă, medicul nu poate interveni până când băiatul nu va reveni la o greutate normală. Copiii au nevoie de psihoterapeut și de un nutriționist. O parte din banii donați în cadrul galei vor ajunge către aceștia, iar restul vor contribui la realizarea altor fapte bune de către Asociația „Life is better with friends”.

„Ne bucurăm că asociația noastră este partener al unui astfel de eveniment cum este Gala TNC şi de faptul că peste 250 de oameni au dat curs invitației noastre și se află în această seară alături de noi. Banii vor merge către doi dintre băieții din cadrul asociației, Ovidiu și Lucian, doi frați care, din nefericire, au rămas fără ambii părinți, iar acum cum sunt crescuți de bunica maternă. Anul acesta, atenția noastră se îndreptată către ei și ne dorim ca aceştia să beneficieze de atenție specializată pentru a putea trece peste trauma suferită. Noi le oferim tot sprijinul nostru, mai ales prin intermediul atelierelor pe care le vom face în colaborare cu voluntarii şi cu partenerii noștri. Aproape 30 de voluntari s-au implicat în realizarea acestui eveniment. Le mulțumim lor, cât tuturor sponsorilor și partenerilor noștri, care s-au implicat intens și au dat curs tuturor cerintelor noastre şi de asemenea fără de care nu am fi reușit să facem toate aceste lucruri.”-Cristiana Coveianu şi Simona Pața, Asociația Life is better with friends”

Evenimentul a fost organizat de Asociația LBWF şi Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova. Intrarea s-a făcut pe baza unei donații în valoare de mininm 100 de lei, iar cei prezenți au putut achiziționa decorațiuni de Crăciun handmade. În total s-au strâns peste 45.000 de lei. Asociația  „Romanian Woman in the UK” a donat 4.123 de lire pentru a susține această cauză.

Membrii Asociației „Life is better with friends” îi ajută pe copii defavorizați să se simtă  incluși în societate, să aibă acces la educație și consiliere. O fac încă din anul 2017, iar în prezent, 18 familii cu 53 de copii, din Craiova, Mofleni, Vulpeni, Predești, Pielești, Drănic, Pietroaia şi Cetate, beneficiază de tot sprijinul asociației.