„La SCJU Craiova s-a dat dovadă de o nepricepere şi o indolență cum rar mi-a fost dat să văd!”-este declarația Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, aflat astăzi în vizită la Craiova

0
5754

Autor: Cristina Cârstea

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a fost prezent astăzi în județul Dolj unde a vizitat Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare şi Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova.

În cadrul vizitei efectuate la spitalul de psihiatrie, ministrul a precizat că acesta urmează să devină un spital de maximă siguranță, unde vor fi internați pacienții aduși prin Cod penal şi pacienții care necesită îngrijiri speciale şi măsuri ridicate de supraveghere. În acest sens, se vor aloca fonduri pentru reabilitarea unui corp al clădirii şi amenajarea a 32 de paturi pentru pacienți. Ministrul Sorina Pimtea ne informează că proiectul ar fi gata în aproximativ un an, urmând ca mai apoi să se facă angajări.

La SCJU Craiova, s-au cheltuit până în prezent doar 10 % din fondurile alocate pentru aparatura medicală

„Anul acesta am alocat Spitalului Județean de Urgență Craiova suma de 20 de milioane de lei pentru echipamente şi aparatură medicală. Am vrut să văd în ce stadiu se află achiziția acestor aparate și cum au fost repartizate pe secții. Din păcate, până acum s-au cheltuit doar 10% din bani. Procedurile sunt în curs şi sper ca până la sfârșitul anului acești bani se vor achiziționa pentru că acest spital are nevoie de aparatură. Am constatat că în aproape doi ani, două computere tomograf nu au fost reparate iar acum s-a defectat și al treilea. Am discutat cu directorul financiar şi am constatat că lucrurile puteau fi făcute mult mai repede doar că cineva nu a vrut. S-a pus din nou problema personalului, că nu există buget, că nu există fonduri… aceste lucruri au existat, însă a existat şi foarte multă rea voință”, afirmă Ministrul Sănătății Sorina Pintea

Ministrul a precizat că vor mai avea loc controale la SCJU Craiova, însă nu pentru „a tăia capete” ci pentru a contribui la organizarea activității, iar dacă în ultimii doi ani, au fost schimbați 3 manageri, ministrul Sorina Pintea anunță că nu vor mai avea loc schimbări manageriale.

Ministrul Sănătății vine şi cu veşti bune:

„În octombrie vom deschide Radioterapia, dar mai este nevoie de un medic. S-a scos în sfârşit postul la concurs, se vor scoate posturi la concurs pentru Clinica de Cardiologie pentru că există buget şi există posturi? A fost o nepricepere şi o indolență cum rar mi-a fost dat să văd! (…) Noi suntem aici pentru pacient şi sper că lucrurile se vor schimba. Oltenia merită un alt spital, cu siguranță. Până când Spitalul Regional va fi gata, eu cred că lucrurile nu trebuie lăsate aşa”

Referitor la programul de tromboliză, ministrul a precizat că acesta se face în multe spitale din țară, chiar d-inainte de a se implementa programul național, este nevoie însă de voință şi de un CT funcțional pentru ca acest lucru să se realizeze şi la SCJU Craiova.

„Nu ştiam că de doi ani de zile două CT stau nereparate! Tromboliza se va face începând de mâine şi la Craiova, cu o condiție: să se repare computerul tomograf cât mai repede. Există şi medici şi materiale sanitare şi soluții. Este nevoie doar de voință!”, afirmă ministrul