„În cadrul celei de-a doua ediții a campaniei de consultații gratuite „Sunt femeie! Și am grijă de mine” s-au prezentat 244 de femei. Am avut paciente care nu se mai prezentaseră la un consult de peste 30 de ani, dar și paciente care au ajuns pentru prima dată la medicul ginecolog la vârsta de 28 de ani”, a declarat Alexandra Șurtea Preda- managerul Spitalului Maternitate MaDonna Maria

0
1251

Spitalul MaDonna Maria Craiova a demarat Campania „ Sunt femeie! Și am grija de mine” încă de acum un an. Aflată la cea de-a II-a ediție, campania „Sunt femeie! Și am grijă de mine” este unică la nivel național și se bucura de un real succes. Aceasta a constat în oferirea de consultații ginecologice gratuite și recoltare de analize specifice pentru toate femeile pe toată durata lunii martie, luna Femeii. Sute de femei au luat parte la aceasta campanie. Totul a fost gratuit. Este o campanie de educare, conștientizare si diagnosticare a posibilelor Infecții feminine prin care se încearcă sa se anuleze efectele automedicației și teama de a merge la medic. În România, rata cancerului de col uterin este una alarmantă și cum cancerul nu doare, femeile au tendința sa amâne acest gen de consultații, uneori pe termen nedefinit.

Alexandra Șurtea Preda – managerul Spitalului MaDonnna Maria , singurul spital de obstetrica-ginecologie din sud-vestul tarii , acreditat si clasificat de Ministerul Sanatatii si singurul spital privat ce are in structura Unitate de Transfuzie Sanguina proprie a declarat pentru ziarul nostru: „Anul acesta, în cadrul campaniei noastre s-au prezentat 244 de femei. Au fost depistate 196 Infecții vaginale, 2 cazuri de cancer confirmat și încă 17 paciente la care rezultatul necesită investigații suplimentare, rezultatul initial nefiind unul bun.

Am avut pacientă care nu mai trecuse pragul medicului ginecolog de 30 de ani și care s-a decis în urma prezentării campaniei noastre să vină la consultații. O alta pacientă care a ajuns pentru prima dată la un consult ginecologic la vârsta de 28 de ani, dar ne bucuram ca a decis sa ia parte la campania noastra si astfel sa-si invinga temerile. Dacă în primul an, rata infectiilor a fost de peste 82% din totalul numărului de participante, să știți că nici anul acesta , din păcate nu sunt vești imbucuratoare. Procentul este la fel de mare și îngrijorător, de peste 80% . Fiecare femeie ar trebui sa știe ca măcar o data pe an trebuie să ajungă la medicul ginecolog pentru un control de rutină și pentru efectuarea de analize minime.

Bucuria noastra cea mai mare e data de pacientele care au beneficiat si anul trecut de aceasta campanie si care au decis sa se prezinte si anul acesta , tot cu ocazia lunii martie si a gratuitatii acestor servicii furnizate numai de Spitalul MaDonna Maria. Pentru aceste doamne, consulatia ginecologica anuala deja a intrat in reflex si asta este exact ce ne dorim. Prevenția salveaza vieți, o mama, o soție, o sora, o prietena sănătoasa sunt unicul deziderat comun!“