Eroul nostru in acest an este: Cornelia Marghirescu – femeia care mobilizeaza o comunitate pentru a-i ajuta pe copiii bolnavi sau saraci.

0
1711

Cornelia Marghirescu are 43 de ani si o inima cat un munte. Atunci cand copilul ei s-a imbolnavit, viata lui Corni asa cum o stiu prietenii s-a schimbat.

”Toate sarbatorile le-am petrecut cu Raul, copiul meu in spital. Nimic nu poate fi mai rau. Dar niciodata nu mi-am pierdut speranta. Intr-o zi cineva a intrat in salon cu un balon colorat in mana. Fata lui Raul s-a luminat. Chipul lui radia de fericire. A primit si un suc, un cozonac si bomboane, dar nu s-a bucurat asa mult cum s-a bucurat pentru balon. Erau voluntarii de la “Taxiul cu bomboane”. Atunci mi-am spus. Asta voi face si eu de acum inainte. Voi imparti bomboane, jucarii, haine si mancare pentru copii.”Aici a inceput povestea, dar darurile stranse nu sunt doar de sarbatori ci in fiecare zi a anului.


Am convins-o pe Cornelia sa ne acorde un interviu la finalul acestui an. Stiam ca are foarte multa treaba.Strange daruri pentru copiii nevoiasi si familiile sarace.Doarme cateva ore pe noapte pentru ca de multe ori copilul ei poate nu se simte bine.Cand o strigi ,ea te aude,indiferent in ce colt al tarii este :”Cu o voce baritonala te-ntreaba:”…ai vreun caz, ai copii pe care trebuie sa-i ajutam? “Este dintr-o bucata, n-are timp de pierdut. Misiunea ei este sa faca bine. In spatele acestei voci categorice se afla un suflet de copil, sensibil, de multe ori neajutorat. Pentru noi, Cornelia Marghirescu este un erou, eroul celor care un balon le schimba viata!