Bal caritabil pentru dotarea cu un incubator a Secției de Neonatologie a Spitalului Filantropia din Craiova

0
3296

Asociația Ladies’Circle 8 Craiova organizează vineri, 1 noiembrie, începând cu ora 19:30, la Restaurant Grant Sala din Craiova, evenimentul „Fantoma de la Operă” – un bal caritabil unde participanții vor avea ocazia să se implice în realizarea proiectului „Ducem Viața mai departe”, care are ca scop dotarea secției de neonatologie a Spitalului Filantropia din Craiova cu un nou incubator pentru copiii născuți prematur. Cei prezenți vor putea achiziționa diverse obiecte scoase la licitație cu scopul de a strânge fondurile necesare achiziționării incubatorului. 

Asociația Ladies’Circle 8 Craiova face
parte din Ladies’Circle România și Ladies’Circle International. ONG-ul este format din câteva doamne din Craiova, cu statut și profesii diferite, dar unite de aceste două valori ale vieții – Prietenie și Service – pentru societatea din care facem parte.

„Prietenie și Serviciu” – motto-ul asociației Ladies’Circle 8 Craiova

Asociația a luat naștere în anul 1998 și de atunci reprezintă o dovadă vie a credinței „unde sunt mulți, puterea crește”. Iar puterea reunită a acestor doamne a dat naștere de-a lungul timpului, unor acțiuni și proiecte cu scop caritabil ce au ajutat și susțin în permanență comunitatea.

Proiectul „Ducem Viața mai Departe”

În 2018, LC 8 Craiova a început implementarea proiectului „Ducem Viața mai Departe”. Acesta reprezintă o campanie de conștientizare asupra riscului tot mai mare de nașteri premature din societatea umană actuală, înregistrate atât la nivel mondial, cât mai ales la nivel național. În România, se înregistrează anual o medie de 22.000 de nașteri premature, număr aproape dublu față de țările din Europa de Vest. Viața acestor bebeluși depinde de existența incubatoarelor în maternități. Sunt cazuri când viața unui bebeluș prematur este susținută chiar și până la 80 de zile într-un incubator.

În România există circa 164 de maternități, conform studiilor efectuate pe bazele de date din sistemul public, dintre care nu toate sunt autorizate pentru tratamentul prematurilor. Matematic, asta înseamnă că un incubator funcțional susține și poate salva aproximativ 135 de vieți/ an. Când vorbim doar despre cifre este statistică, dar când vorbim despre vieți salvate, lucrurile se schimbă radical. Prin acțiunea „Ducem Viața mai Departe”, Ladies’Circle 8 Craiova și-a propus totodată să susțină secția de neonatologie a Spitalului Filantropia din oraș prin dotarea cu un nou incubator pentru copilașii născuți prematur.

Pentru ca informația să ajungă pe cât mai multe canale la urechile oamenilor și pentru scopul de a conștientiza schimbările la care organismul uman este supus tot mai mult ca urmare a stress-ului și a ritmului vieții bulversante pe care o ducem mulți dintre noi în momentul actual, doamnele din cadrul asociației, respectiv Mădălina Tudor, Andreea Vasile, Miana Ciolacu, Andreea Vulpescu, Alina Rădulescu, Dana Tudorică, Oana Pascu, Laura Baciu, Simona Copăcescu și nu în ultimul rând, Ana-Maria Dobrică, organizează pe 1 noiembrie a.c., evenimentul Fantoma de la Operă – un bal caritabil unde participanții care vor dori, vor avea ocazia să se implice în realizarea proiectului „Ducem Viața mai Departe”.

„Prietenii adevărați sunt de fapt, îngerii pe care Dumnezeu te lasă să îi strângi în brațe” – Ana-Maria Dobrică